Hr Priidu rännuhimu

VKG tehased Kohtla-Järvel

Kui Priit Rohumaa Viru Keemia Grupi juhataja kohalt lahkus, rääkis ta soovist ümber maailma reisida. Ent sahistatakse, et enne seda rääkis ta suuromanik Priit Piilmannile, et tahaks kah omanike ringi pääseda. Kui omanikud juhatajale aktsiaid ei pakkunud, tekkiski teisel Priidul rännuhimu.

Direktoril ei vea

Ahto Asmann.

Ahti Asmann juhtis SEB panga Eesti haru, kuni suvel 2009 selgus, et tema alluvad olid väärtpaberiäriinvestoritele rämpsu müünud ja pank pidi finantsinspektsiooni survel hüvitama klientidele üle 11 miljoni euro. Rootslased „edutasid“ Asmanni Ukraina üksuse juhiks. Selles riigis aga vajus majandus kokku ja SEB müüs oma sealse äri maha. Asmannist sai Eesti Raudtee peadirektor. Ta sai paraku bossiks ajal, mil venelased tõmbasid transiidivood kokku. Lisaks selgus, et Asmann andis firma kütusekaardi oma naise kasutada. Asmannist sai Viru Keemia Grupi juht. Kohe kukkus nafta hind ja ettevõte teatas 500 töötaja koondamisest. Mis edasi? Ekspressi toimetus jälgib olukorda murelikult, sest meil on peatoimetaja koht vaba.

Raske küsimus Kadri Simsonile

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson saab viimasel ajal telefonikõnesid küsimusega: „Millal Martin Repinski tuleb Siret Kotka juurest koju tagasi?“

Kolme partei kolm soovi
Juhan Parts

IRL: kas Juhan Parts ikka saab Euroopa kontrollikotta ülikõrgele palgale?

Sotsid: kas piisavalt palju riigikogu liikmeid ikka toetab kooseluseaduse rakendusaktide vastuvõtmist?

Reform: kas pagulaste heldeid toetusi ikka õnnestub kärpida, samas pagulaste vastuvõtmist kvoodiga sidumata?

Ekspress ennustab: kui Partsi soov täitub, lähevad täide ka järgmised.