Nädala Saksa anekdoot

Pagulane kohtab võlurit, kes lubab täita kolm soovi.

Pagulane tahab palju raha ja saabki.

Pagulane tahab suguvõsale suurt maja ja saabki.

Kolmandaks tahab pagulane saada sakslaseks. Nüüd leiab ta ennast rahata ja majata

„Mis juhtus?“ imestab pagulane.

„Said sakslaseks,“ vastab võlur. „On sul midagi vaja, mine tööle!“

„Mu soeng on vist sassis.“ See mõte tekitas Raimond Kaljulaidil kerge paanikahoo. Ta võttis taskust peegli ja vaatas ennast. Soeng oli endiselt perfektne, Kaljulaidil hakkas kergem.

„Mul on kaval plaan. Teeme Tallinnas sotside asemel koalitsiooni hoopis rohelistega,“ pakkus Kaljulaid.

Tuba täitis hetkeks vaikus. „Rohelistel pole linnavolikogus ühtegi kohta, kuidas me nendega koalitsiooni teeme?“ imestas Kalle Klandorf.

„Miks mitte toetada noori ja ettevõtlikke inimesi, asjalikke start-up-poliitikuid. Mul on Zuzuga juba koalitsiooniläbirääkimised sisuliselt peetud. Tema oli nõus, et me maksame talle 4200 eurot abilinnapea palka, ja meie oleme nõus, et ehitame Reidi tee korralikult valmis, nagu planeeritud oli,“ seletas Kaljulaid.

Sisse astus Taavi Aas koos Zuzu Izmailovaga. Aas tutvustas teda kui uut keskkonnavaldkonna abilinnapead. Izmailova naeratas laialt. „Ma teadsin kohe, et meil on palju ühist, sest meie mõlema värviks on roheline. Mul on hea tunne, et me hakkame veel suuri asju tegema. Me ehitame teid, võtmata maha ühtegi puud. Me kasutame taastuvenergiat ja viime sisse mahetoidu lasteaedadesse,“ rääkis Izmailova.

„Me teeme ära kõik need toredad ja keskkonnasõbralikud asjad, kui raha on ja spetsialistide komisjon leiab, et seda saab teha,“ rõõmustas Aas. Selle peale naeratasid kõik.

Värsked linnavalitsuse liikmed läksid linnavalitsusse uusi kabinette vaatama. Kui Izmailova nägi, kui uhke kabineti ta teiste abilinnapeadega võrreldes sai, tekkis temas uudis­himu, miks nii.

„See kabinet kummitab, sellepärast teised seda ei tahagi,“ vastas Klandorf kuivalt.

„Kummitab?“ Izmailova oli ehmunud.

„Siin oli varem Arvo Sarapuu kabinet.“

„Mis siis? Mis Arvoga juhtus?“

„Vangis on. Me ei tea, kas kapo on oma mikrofonid ära viinud või mitte,“ selgitas Aas.

„Mis ta tegi?“

„Ta tegeles ka prügimajandusega.“

„Miks nad siis ta vangi panid?“

„Küsi kapolt.“

„Kas mind võidakse ka vangi panna?“

„Ikka võidakse. See risk käib ametiga kaasas.“

„Aga kui ma altkäemaksu ei võta, kas siis ka pannakse vangi?“

„Altkäemaksu tuleb selles ametis uksest ja aknast. Savisaarele tõid inimesed raha otse Hundisilmale ja pistsid riidekappi nii, et Edgar ei teadnudki. Hiljem kapo avastas selle ja süüdistas Edgarit altkäemaksu võtmises,“ õpetas Klandorf.

Izmailova kuulas seda juttu ja vaatas kõhedust tundes oma uues kabinetis ringi.