"Läheme riiki, mille IT-taristu on väga arenenud. Seega on võimalus valeuudiste ja -info levikuks palju suurem kui Iraagis või Afganistanis."

Wegeneri sõnul on Venemaa viinud infosõja viimastel aastatel uuele tasemele. Spionaaži ja valeinfo oht on tõeline.

"Oleme seda kogenud õppustel Saksamaal, Leedus ja Balti riikides. On olnud isikuid, kes meid jälgivad - traditsiooniline spionaaž. Kuid on ka inimesi, kes tekitavad lugusid, millega pääseda meie meediasse ja telefonidesse, et seeläbi turbulentsi tekitada."

Näiteks veebruaris levinud valeuudis sellest, kuidas Saksa sõdur vägistas Leedu tüdruku, jõudis Leedu sotsiaalmeedias tekitada tõelise tormi, kuni võimud selle ümber lükkasid.

Wegeneri sõnul lasub igal sõduril suur vastutus mitte öelda ja teha midagi kohatut ja mitte sattuda paikadesse, kus nad ei tohiks olla. Nad peavad olema valmis valeinfo ohuks ja peaksid seetõttu vältima enda panemist olukordadesse, kus nad on haavatavad.

"Vaenlane võib lugu "ilustada" ja näidata olukorda tegelikust halvemana. Lugu on alati märksa raskem ümber lükata, kui selles on terake tõtt. Valeinfo levitamise eesmärk on tekitada võõrustajariigi kohalikes meie suhtes antipaatiat, ja see on üks halvimaid asju, mis meiega juhtuda võib."