Möödunud aastal kirjutasime Suitsude suurperest, kes juba aastaid õnnelikult Inglismaal elab ja on seal oma elu uuesti üles ehitanud. Artikkel ilmus Eesti Ekspressis 20. aprillil 2016.

„Kas saab ükskord söödud?!“

Hoolitsev-nõudlik hääl, mis kõlab iidses Hulli sadamalinnas Inglismaal ühe kõrvaltänava alguses asuva ridamaja elutoas, tundub tuttav. Käre ja vali. Aga naine, kellele see kuulub, mitte.

Ühe vana foto järgi kuuluvad selle Saaremaalt pärit naise juurde suured prillid, lopsakad pruunid lokid ja kavala tegumoega kleit, mis varjaks ligi sajakilost kehakaalu.

Aga enam pole see nii. Anne-Ly Suits, 14 lapse ema, on muutunud. Tal on valge poisipea, kõrged põsesarnad päikesereisidest ja solaariumist jumekad, silmalaud sätendavad halli pärlmuttervärvi all. Ta on võtnud 20 kilo alla, õppinud kasutama silmapliiatsit ja ripsmetušši, prillid asendanud läätsedega.

Suitsud oli üks Eesti esimesi tuntud suurperesid, kelle pealt sai ilmekalt näha, mis juhtub elatustasemega, kui peres kasvab rohkem kui kolm last. (Eesti suurim on perekond Rasva, kus kasvab 18 last – toim.) 

Loe edasi Eesti Ekspressist.