Uuringufirma TNS Emor teatas Ekspressile, et ETV menusarja „Õnne 13“ reiting ei elanud tegelikult üle elanud nii järsku langust nagu täna kirjutasime.

„Kahetsusväärselt oli meie kodulehel avaldatud maikuistes andmetes „Õnne 13“ reiting ekslik, kuna suvehooaja algus ning sellega kaasnev programmimuutus jättis inimliku eksituse tõttu hooaja nö põhisaadete keskmise vaatajanumbri arvutustesse sisse ka 30. mail ja 31. mail eetris olnud kordused, mille arusaadavalt madalam reiting tõmbas alla ka keskmise näitaja,“ teatas firma osakonnajuhataja Külli Esko. „Korrektne „Õnne 13“ 2015/2016 hooaja põhisaate maikuu vaatajanumber oli 122 000 ehk 10,1 protsenti.“

Ekspressi loo algne versioon väitis Emori koduküljel toodud andmete põhjal, et "Õnne 13" keskmine vaatajate arv oli mais 87 000 ja vaadatavus 7,8 protsenti.

Kevadel panin oma sugulaste ja tuttavate seas tähele, et mitmeid neist, kellele oli „Õnne 13“ vaatamine laupäeva õhtuti kindel nagu aamen kirikus, on hakanud aastatega juurdunud tavast taganema.

„Ma ei viitsi enam,“ ütles üks. „See sari on nagu üks suur hädaorg. Muudkui nääklevad.“

„Mina olen loobunud,“ mainis teine.

„Vaatan veel puhtalt sportlikust huvist. Pingutan,“ tunnistas kolmas.

Esialgu arvasin, et need kõik on vaid mõne üksiku inimese seisukohad, mida ei tohi tõlgendada rahva arvamusena. Kümned tuhandeid inimesed naudivad teda endistviisi.

Näitlejanna: oleme noorte poole kaldu

Järgmise, hoopis tõsisema signaali „Õnne 13“ kohta andis mai lõpus nädalalõpulehes LP ilmunud intervjuus Ugala teatri näitlejanna Luule Komissarov, kes mängib sarjas üht peategelast Lainet.

Esiteks kurtis ta, et sarjas võtab võimu noorem põlvkond. „See hooaeg olin ma 30 osast ainult 11s. Paar korda on juhtunud nii, et ma pole saanud minna, aga üldiselt vist on mindud rohkem noorte teema peale.“