Ja peaaegu kõik nad. Ainsana pole esimese sajagi sisse jõudnud Aden Ray „Everybody’s Dressed“. Esimesest neljakümnest on kaugemal Tiiu ja tema homie’ide Okymi ja Semy „Näita oma energiat“. Ülejäänud esimesed poolfinalistid on kõik tipp-40s.

Ja neist kõige kõrgemal Stig Rästa „HOME“ positsioonil kolm, Elina Nechayeva „La Forza” kohe selja taga neljandal kohal.

Tänu „Eesti laulule“ on pisut leevenenud ka naissoost artistide/lauljate põud Eesti lugude tabelis. Varem on tabelis nägu näidanud vaid Liis Lemsalu (kõige tublimalt), räppduo Hoax ja popitar Maian. Nüüd on platsis Elina Nechayeva, Iiris (koos Agohiga), Sibyl Vane (Hei! Nende laulja on naisterahvas!), Etnopatsy ja Desiree. No väga kena.

Ka teise poolfinaali laulukesed on tabelis liigutamist alustanud. Metsakutsu „Koplifornia“ on tabelis tagasi ja esimesest portsust väljaspool – Wateva hiilib kohal 44 ning Frankie Animal 53. ja Indrek Ventmann 68. kohal. Kaks nimetatutest on konkursilt juba väljas ning õige stardi said teise poolfinaali lood just seljataha jäänud laupäeval.

Järgmise nädala tabelis, Eesti Laulu finaali eelses tabelis, peaksid mõlema poolfinaali lood rinda pistma katsuvad.

Ühtlasi. Aropi „Kiki Miki” on viiendat nädalat number üks lugu meie riigis!

Albumite ja singlite tabelis on mõlemas rekordiliselt palju uusi tulijad. Albumitabelis on esmakordseid viis (varasem rekord neli) ning singlite hulgas on uusi seitse (varasem rekord kuus).

Nagu ennustasime, on albumite tabelis esimesele kohal põrutanud räppstaar Kendrick Lamari kokku pandud soundtrack-plaat filmile „Black Panther“. Albumi tuules on singlite paremusjärjestusse sisse astunud samalt plaadilt pärit ScHoolboy Q, 2 Chainzi ja Saudi „X“ ning seltskonna Jay Rock, Kendrick Lamar, Future ja James Blake esitatav „King’s Dead“.

Ja iseenesest viiendat nädalat singlitabelis figureeriv Kendricku ja SZA „All The Stars“ on pressinud end teiseks, Drake’i „God’s Plani“ kuklasse. „All The Starsi“ varasem parim koht oli 8.

Kinost on pärit ka albumitabeli teine kõrgeim uus tulija – soundtrack „Fifty Shades Freed“. See film – erinevalt „Black Pantherist” – ka juba jookseb Eesti kinodes. Ning on inimestele nii sügava mulje jätnud, et möödunudaastane 50-varjundi-filmi heliriba „Fifty Shades Darker“ on tipp-40sse lennanud.

Albumitabelis on märgata veel üht muusikakuulamisele olulist jõudu – kontserte. Eelmisel teisipäeval esines Kultuurikatlas Saksa popfolkduo Milky Chance. Hästi esinesid. Meeste eelmise aasta kevadel ilmunud heliplaat „Sadnecessary“ pressis end kontserdi järgel tabelisse 36ndaks.

Kas järgmise nädala tabelis näeme laupäeval Saku suurhallis esinenud Kraftwerki plaate ja/või lugusid?

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.