Nüüdne, rohkem kui 2000 lehekülge pikk uustrükk sisaldab umbes 3700 teaduslikku kommentaari, mis suuremalt jaolt osutavad Hitleri pooltõdele ja valedele. Kriitikud kiidavad, et märkused asetavad "Mein Kampfi" õigesse ajaloolisesse konteksti. Juba on raamatu väljalaskmise soovi avaldanud ka Hiina, Lõuna-Korea, Poola ja Türgi kirjastajad, vahendab The Guardian.

"Mein Kampfi" müüdi Teise maailmasõja lõpuks rohkem kui 12 miljonit eksemplari. Kuna Hitleri ametlik residents asus Münchenis, liikusid "Mein Kampfi" avaldamisõigused pärast tema surma Baierimaa kätte. Mõistetavatel põhjustel keeldus liidumaa teksti uuesti ilmutamast. Paraku aegusid käesoleva aasta 1. jaanuaril raamatu autoriõigused, mistõttu on see nüüdsest osa avalikust omandist. Seega võib kommenteeritud teose avaldamist IfZi poolt näha ka ennetava meetmena, millega püütakse ära hoida "Mein Kampfi" massilist levitamist Saksa neonatside poolt.

Uustrüki hind on päris soolane - 59 eurot -, kuid kahvatub selle kõrval, millist raha raamatu eest Saksamaa Amazonis küsitakse. Hetkel on seal müügis kolm vähekasutatud eksemplari, millest odavaimat pakutakse 325 euro ja kalleimat 599 euro eest. Huvilised, kiirustage!