Nädala anekdoot

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldatud leiutiste konkursi võitis blondiin, kes esitas žüriile oma idee – päikesepatareiga taskulambi.

Rahulolev Kaljulaid hõõrus käsi kokku ja rääkis: „George Sorose plaan Eesti riigi asendamiseks homode kalifaadiga edeneb täie hooga. Uusaastaööl on alati kõlanud peale presidendi tervitust Eesti hümn, aga sel korral seda ei tule. Paneme hoopis Ivo Linna laulu „Eestlane olen ja eestlaseks jään“.

Järgmisel korral paneme midagi Metsatöllult ja enne kui keegi midagi aru saab, tuleb uusaastaööl hümni asemel „Ood rõõmule“ ning eesti rahvas mõistab, et just euroliberalism on meie tulevikutee.“ Kaljulaid naeris kurjakuulutavalt.

Roose küsis, kuidas nad otsust selgitavad. Kaljulaid käskis midagi kokku valetada. Selgus, et tema plaanid ei piirdu sellega.

„Mul on juba inimesed olemas, kes teevad Eesti hümnist hiphopversiooni, ilusad poisid otse Nigeeriast, küll see õpetab eesti tüdrukud ja tulevased emad ­multikultit armastama. Plaanis on ka rasta- ja drum’n bass-versioonid,“ rääkis Kaljulaid.

Presidendi kantselei direktoril Tiit Riisalol oli aga halb uudis. „EKRE tahab teha hümniseadust, mis ei luba hümnist tekno ega muid versioone teha.“

Kaljulaid kiristas hambaid, aga Riisalo rahustas teda. „Enamik riigikogu liikmetest usub, et rahvusriik on aegunud ja tuleks lammutada. Keskerakonna arvates peaks Eestit rahvusriigi asemel valitsema Vladimir Putin, Reformierakonna arvates Warren Buffett, IRLi arvates Angela Merkel, sotside arvates homod ja Vabaerakonna arvamust pole keegi suutnud selgeks teha,“ rääkis Riisalo.

Kaljulaid naeratas õndsalt. „Merkel oleks ju nii hea valitseja Eestile. Kui vaid seda EKREt ees ei oleks. Vaid nemad üksi kaitsevad veel rahvusriiki,“ pahandas Kaljulaid.

Roose ootas käsku. Kaljulaid naeratas. „Hümni eetris rohkem ei mängi. Ja tead, mis me veel teeme?“

Sel hetkel ärkas Martin Helme üles. Ilus unenägu sai otsa, naine käskis prügiämbri välja viia.