„Praegu valmistame seda otsust ette, aga BWM on kursis, et lepingu tühistamine on tulemas. Nendega on nii palju probleeme ja nad ei saa oma tööga hakkama,“ rääkis Gasman. Kavas on süvamahutite tühjendamise teenus nö vabale turule lasta, kus korteriühistutel tekib võimalus ise otsida endale prügiveofirma.

Ekspress on viimastel nädalatel mitmeid kordi kirjutanud osaühinguga Baltic Waste Management seotud jamadest. Firma on tihedalt seotud Tallinna abilinnapea ja Tallinna prügimajanduse eest vastutava abilinnpea Arvo Sarapuu lähedastega. Riigiprokuratuur praegu kontrollib neid seoseid.

Vaatamata sellele, et osaühing BWM polnud kunagi varem ühtegi prügikonteinerit tühjendanud ja polnud neil mingit kogemust prügivedamisega, hakkasid nad paar aastat tagasi järsku ridamisi erinevaid Tallinna linna korraldatud prügihankeid võitma.

Nüüd tulevad tagajärjed.

Prügiuputus Õismäel ja Lasnamäel. Kuu aega taga prügiuputus Nõmmel. Jäätmeveo loa puudumine Nõmmel. Vanalinnas, kus Baltic Waste Management pidi 1. aprillist vedama hakkama, ei suuda nad endiselt teenindama hakata.

Tekib küsimus, miks selline firma Tallinna hankekonkurssidel nii edukas on olnud? Isegi Martin Gasman, kaudselt Arvo Sarapuu alluv ja sellega linna prügisüsteemi üks osa, möönab probleeme: „Mina otseselt hangetega ei tegelenud, aga jah, heh-heh, õigustatud küsimus iseenesest muidugi.“