Nädala anekdoot

Keskerakondlased omavahel.

Janek Mäggi: „Baruto andis tori hobusele lõuga.“

Tarmo Tamm: „Mis edasi sai?“

Mäggi: „Selle hobuse järeltulijaid tuntakse kaelkirjakutena.“

Uues Eesti filmis „Võta või jäta“ on peategelaseks täiesti normaalne eesti mees Erik, kes töötab Soomes ehitajana, ei häbene võtta väikest õlut ega kakelda purjus sommidega. Lühidalt, elab igati head elu, kuni tuleb see mõttetu bitš, see Moonika, kes oma vingumisega Eriku hulluks ajas. See Moonika teatas, et sünnitas lapse ja kavatseb lapse lapsendamiseks anda, kui Erik last endale ei võta.

Erik on muidugi Moonika peale väga tige, sest Moonika ei tahtnud aru saada, milleks naised siia maailma loodud on, aga võttis lapse ajutiselt siiski enda juurde. Esialgses meeltesegaduses küsis Erik oma ema abi, aga talle meenus peatselt, miks ta kunagi ema juurest ära oli kolinud – no kes see jaksab kogu seda vingumist ära kannatada. Erik võttis lapse ja kolis Mustamäele sõbralt üüritud korterisse.

See mõttetu Moonika muidugi ei tulnud oma lapsele järele. Aga teda polnud vajagi, sest Erik sai lapse kasvatamisega ise väga hästi hakkama, abiks vaid enda töökad käed ja see õllesort, mis parasjagu kohalikus Maximas allahinnatud oli.

Vahepeal oli tal väike asi ühe blondi tibiga, kes oli ka kusagilt omale tite hankinud. Sel opakal oli uusarenduses korter, kus siseviimistlus oli poolikuks jäänud, mistõttu Eriku abi oli hädasti vaja. Väike värvimine, pisike liistupanemine ja juba oli Erik üksikemaga horisontaalasendis.

Armuõnne ei jätkunud kauaks, sest Erik sai pakkumise minna Soome heale tööle. Millegipärast ei tahtnud üksikema mõista, et mehe töö on Soomes ehitamine ega tahtnud Eriku beebit sel ajal hoida. Nii see lõppes ja hea oli.

Lapse kasvatamine läks igati hästi, titt kosus ja läks lasteaeda. Just siis, kui titt enam püksi ei teinud, sai juba naljast aru ja oskas issile külmkapist õlut tuua, ilmus see mõttetu Moonika välja ja tahtis jälle emaks hakata.

Erik ei tahtnud titte enam ära anda, mistõttu Moonika hakkas protsessima ja näitas, et ta oli tõesti üks mõttetu bitš. Moonika bitšis ja isegi väitis, et Erik polegi tite isa. Erikul sai villand ja ta vaatas Austraalia lennupiletit.

Kokkuvõtlikult oli film igati hea, kriipima jäi vaid lõpus see koht, et otse Eestist ei maksa Austraaliasse piletit osta. Eestist ostetud pileti leiab kohus kohe üles. Kui Erik oleks läinud Lätti, Leetu ja Bulgaariasse või kuhu iganes, oleks Moonikal juuksed halliks läinud, enne kui ta tite üles oleks leidnud.

Brändon-Kevin Asmer (22) on Kranaadi uus kultuurikriitik.