RIIULIL: Mihkel Mutt esines Londoni raamatumessi seminaril ka 2016.aastal.
Valiku sõel oli väga tihe, sest Briti nõukogu on koos oma Balti partneritega valisid eelnevalt välja 12 autorit, igast Balti riigist neli, kes moodustavad autorite delegatsiooni Londoni raamatumessil. Nendest kolm on päevaautorid, igast Balti riigist üks, kes on Londoni raamatumessil kõik kolmekesi koos ühe päeva fookuses. Neile on plaanitud esinemised, intervjuud, paneeldiskussioonid jm üritused messil ja ka väljaspool messi. Ülejäänud kirjanike nimed jäävad esialgu veel saladuseks.
Mihkel Mutt on tähelepanu keskpunktis Londoni raamatumessi teisel päeval, 11. aprillil 2018, kui ta osaleb eriprogrammis, mis keskendub tema silmapaistvale kirjanduslikule tööle. Mihkel Mutt osales aktiivselt ka 2015.aasta Londoni raamatumessil, kus ta rääkis avalikul vestlusel Eesti ajaloost ja olevikust koos ajakirja The Economist ajakirjaniku Edward Lucasega.

Leedut esindab aja kirjanik ja kunstiajaloolane Kristina Sabaliauskaitė, kes on enim loetud tänapäeva Leedu kirjanik. Lätist valiti välja üks sealseid mõjukamaid ja prominentsemaid kirjanikke ja esseiste Nora Ikstena, kes on tuntud oma peenelt väljatöötatud stiili ja tundliku lähenemise poolest keelele.

Londoni raamatumessi direktor Jacks Thomas, kes tänavu kevadel külastas Tallinna ütles: "Kuna Baltimaades - Eestis, Lätis ja Leedus on mõjukas hulk silmapaistvaid tänapäeva kirjanikke, siis oli esindajate valimine Autorite päevale eriline väljakutse. Oleme väga rahul nende kolme erakordse kirjanikuga, kelle hulgast igaüks on nii terve Baltikumi kui oma maa hiilgav esindaja. Me tervitame neid soojalt Londoni raamatumessil ja oleme valmis nende kirjanduslikku annet ja mõjukat karjääri avaliku huvi keskpunkti tõstma."

Londoni raamatumess on Frankfurdi raamatumessi järel suuruselt teine raamatumess Euroopas. Balti riigid on messi peakülalised neile eriti olulisel, omariikluse sajanda aastapäeva tähistamise aastal.
MIHKEL MUTI KUULUTAMINE: Londoni raamatumessi direktor Jacks Thomas avalikustas Frankfurdis 2018.aasta Londoni messi Balti riikide kirjanduslike peakülaliste nimed.