TANEL AAVIK: Paremal.

Politsei hinnangul tõi viimane Tallinnas suletud lõbumaja sellega seotud Tanel Aavikule (48) kogutulu üle miljoni euro. Uurimisversiooni kohaselt lahendas ­Aavik 2009–2016 Ristiku tänaval tegutsenud bordelli „strateegilisi küsimusi“. Läbiotsimisel võttis politsei Aavikult ära tema hinnalised käekellad Rolex ja Cartier. Kaitsjate väitel tuleks kellad kohe tagasi anda, sest need on mehele aastaid tagasi kingitud. Enne lõbuäris kahtlustuse saamist tunti Aavikut eeskätt sporditegelasena, ta kuulus jalgpalliklubi Nõmme Kalju juhatusse.

Ratas küsib jälle: „Mis korruptsioon...?“

Ekspressile sahistatakse, et valitsuse kinnitamisel väitis Jüri Ratas teistele poliitikutele, et hakkab kohe Keskerakonda korruptantidest puhastama. Nüüd, mõni kuu hiljem ei võtvat ta seda enam jutukski. Äsja jäi ­Taavi ­Aasale ustav seltskond Meelis Pai hinnangul vahele kolme „sidruni“ varastamise katsega, mida üritati sisse suruda Linnahalli projekteerimise hinnatõusu. (Pai teatas, et kavatseb lähipäevil esitada kuriteoteate seoses suuremahulise kuriteo sooritamise katsega.) Arvo Sarapuu eitab visalt seoseid maksumaksja taskule toetuvate äridega, mida peavad tema sugulased, tegutsedes temale kuuluval pinnal, kasutades tema firmade kontaktandmeid. Jüri Ratas, kas hunt vaatab ikka metsa poole?

IRLi sponsorid otsivad, kellega ühineda

Isamaa ja Res Publica Liidu sponsorid on koos Marko Mihkelsoniga kuuldavasti kaotanud usu, et erakond üksi välja veab. „Ühinemine Vabaerakonnaga oleks väljapääs,“ ütles üks pikaaegne suurtoetaja Ekspressile.

Prokurör loobus villastest sokkidest

Taavi Pern.

Põhja juhtivprokurör Taavi Pern pajatas eelmisel nädalal Viimsi korruptsioonikonverentsil, kuidas tema kolleegile toodi kingituseks kootud villased sokid. Kingi tõi inimene, kes oli kriminaalasjas kannatanu ja soovis tänada prokuröri hea töö eest. Perni sõnul oli tal väga hea meel, et kolleeg kingitusest loobus.

Võrno sai lasteaiakoha

Hannes Võrno

Teletäht Hannes Võrno avalikustas samal konverentsil, kuidas tema abikaasal ei õnnestunud mitte kuidagi saada Viimsis lasteaiakohta. Kui Võrno ise lõpuks telefonitoru haaras ja lasteaiakohta küsis, leiti see tema lapsele otsekohe.

Ratase ajastu soosib Varulit

Advokaat Paul Varul on saanud Jüri Ratase peaministriajal mitu tööotsa Keskerakonnalt ja Tallinna linnalt. Kui parteid ja linna ruulis veel Edgar Savisaar, osteti õigusabiteenuseid tihtilugu Üllar Talvistelt ja advokaadibüroolt Lextal.

Vigade parandus

5. aprilli Ekspressis kirjutasime, et EAS nõuab kohtu kaudu tagasi üle 500 000 euro, mis maksti riigiabireegleid rikkudes toetusena trükikojale Metaprint. Tegelikult ettevõte juba tagastas toetuse koos krõbedate intressidega, kuid nõuab seda nüüd EASilt omakorda kohtu kaudu uuesti välja, olles veendunud, et tal oli toetuse saamiseks täielik õigus.