Coffey leidis, et tema probleemid algasid pärast seda, kui kohviku juhatajaks sai eestlanna Marii Stanley. Coffey sõnul hakkas Stanley tööle palkama peamiselt oma rahvuskaaslasi. See tõi aga kaasa olukorra, kus Stanley ja teised eestlastest töötajad rääkisid peamiselt eesti keeles ning Stanley tundis end kultuurilises mõttes eraldatuna.

"On tähelepanuväärne, et personali Eesti gruppi eelistatakse kõikidele ülejäänutele ja see pole aus ka teiste töötajate suhtes," kaebas ta 2016. aasta oktoobris e-kirja vahendusel Stanleyle ja kohviku omanikule Kristie Foremanile. "Marii, see ei ole isiklik rünnak sinu vastu, annan ainult edasi kommentaarid, mis on juba mõnda aega minu kõrvu jõudnud."

Coffey ja eestlaste vaheline konflikt jõudis haripunkti eelmise aasta veebruaris, kui Stanley ja suur osa eestlastest töötajatest koos töölt lahkusid. Coffey sõnul jättis Stanley kõikidega eesti keeles hüvasti. Kui Stanley temast möödus, hüüdis Coffey talle inglise keeles "Nägemist!" ("Seeya"), kuid Stanley ei vastanud talle. Selle peale sõnas Coffey ühele kolleegile: "Ta oskab olla rassistist mõrd."

Coffey kommentaari kuulis teine töötaja, kes rääkis selle edasi Stanleyle ja Foremanile. Coffey tunnistas komisjonile, et poleks pidanud nii ütlema, kuid jäi antud hinnangus endale kindlaks, lisades, et kohviku töises õhkkonnas vannuvad kõik ja see olukord ei vääri eraldi väljatoomist.

Märtsis saadetud e-kirjas Foremanile kurtis Coffey, et teda on vihast ja frustratsioonist tulenenud kommentaari tõttu pahaks inimeseks tehtud. "Ma ei kahetse seda, mida ütlesin, pärast seda, kui olen näinud, mis selles kohas (kohvikus - toim.) eelmise aasta jooksul toimunud on. See pole õiglane."

Samuti lisas Coffey, et kavatseb esitada kaebuse ametiühingule ja töövaidluskomisjonile.

E-kirja tulemus oli see, et Foreman lasi Coffey lahti, põhjendades seda töötundide vähenemise ja Coffey soovimatusega Marii Stanleyga ära leppida.

Töövaidluskomisjonis leiti, et Coffey käitumist võib pidada sobimatuks ja ebaprofessionaalseks, kuid see andnud veel piisavat põhjust tema vallandamiseks. Komisjonile näis, et tegu oli frustratsioonist tulenenud lahtilaskmise, mitte põhjalikult läbimõeldud otsusega, mistõttu on kohviku omanik Coffeyga ebaõiglaselt käitunud.

Komisjoni otsusega mõisteti tööandjalt Coffey kasuks välja 3898 Austraalia dollarit ehk veidi üle 2500 euro.