Kuigi eestlaste hetke-IFF Nublu avaldas nii Jassi Zahharovist inspireeritud singli “Öölaps” kui ka kaveri Ödede loost “Rulli Rulli Rulli”, siis meie kodumaiste lugude tabelis eksisteerib jätkuvalt vaid “Mina ka” ja seda ikka esimesel positsioonil. Põhjus ilmselt selles, et “Rulli Rulli Rulli” uusversioon jõudis voogedastuskanalitesse liiga hilja ja “Öölaps” peaks Spotifysse laekuma alles sel nädalal.

Kui uued lood liiguvad enamasti nädalatega ülespoole, siis paraku on ansambli Trad.Attack! viimase singli “Lell’o” ees sinine nool ja 29. kohalt on langetud 35. kohale. Suunaga alla liigub ka Andres Kõpperi ja Liis Lemsalu suvine koostöö “Tangled Up”.

Viimaste nädalate suurim langeja on aga hoopis Uudo Sepa “Võitmatu”. Mida rohkem aega möödub superstaarisaatest, seda sügavamale unustuste hõlma paistab Uudo vajuvat. Noor muusik püsis varasemalt kindlalt esikümnes, ent eelmisel nädalal kukkus ta viis kohta ja sel korral veel kolm — uus positsioon on 21. Tabelist on täiesti kadunud Ödede “Ära käpi mind”, kuid naasnud Tommy Cash'i “Pussy Money Weed” (29. koht), reketi “Rahvalaul” (31. koht) ja “Ihaste” (36. koht) ning NOËP-i “Cold Medicine” (39.)

Singlitabeli esikoht on ikka Nublu peos, kuid Drake löödi teiselt kohal minema. Eelmisel nädalal 21 kohta tõusnud Itaalia superstaar Gigi D’Agostino jätkab teed tippu ja leeduka Dynoroga kahasse kirjutatud “In My Mind” võttis endale teise positsiooni. Kas järgmisena on sihikul Nublu esikoht?

Uustulnukaid on sel korral kolm: SoundCloud’i räppari 6ix9ine ja Nicki Minaji pala “FEFE” on 7. kohal, 28. positsioonilt leiab DJ Khaledi, Justin Bieberi, Chance the Rapper’i ja Quavo koostöö “No Brainer” ning 36. kohal Zedd ja Elley Duhé pop-ballaad “Happy now”. DJ Khaledi järgmine stuudioalbum pealkirjaga “Father of Asahd” peaks ilmuma sel sügisel ja plaadi üks produtsentidest oli muide muusiku poeg Asahd Tuck Khaled, kes tähistab oktoobris oma teist sünnipäeva — jah, TEIST sünnipäeva.

Albumitabeli tipp on sama, kuid reketi “Rahu” on tõusnud kolmandaks. Üha kõrgemale liigub muusikafilmi “Mamma Mia! Siit me tuleme taas” ametlik helirida, mis hüppas 16. kohalt kaheksandaks. Üllatusena on nimistusse jõudnud Ameerika draakonite ehk ansambli Imagine Dragons mullu ilmunud LP “Evolve” ja seda lausa 12. kohale. Räppar Denzel Curry sulest ilmavalgust näinud album “TA13OO” maabus uue tulijana 18. kohal. Taas on leidnud oma tee tabelisse ka Sander Mölderi “TIKS 068” (26. koht) ja folk-trio Trad.Attack! eelmisel aastal ilmunud album “Kullakarva” (35. koht).

Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.