Kui välismaa suured artistid pikad plaadid välja annavad ja massiga tabeli vallutavad, ei jätku seda valitsemist kauaks. Põhimõtteliselt nädalaks. Reketiga on hetkel teistmoodi – jõudu on jätkunud vähemalt kaheks nädalaks. Kõik tema uue albumi palad on Eesti lugude esimeses pooles – üksnes NOĖPi „New Heightsil“ ja Aropi „Kiki Mikil“ on õnnestunud Reketi lugude vahele ja tagasi kõrgemale pressida. NOĖP kohale 7, Arop kohale 14.

Eesti lugude tabelis on 22. kohal ainsa uue tulijana TIPP-40s Liis Lemsalu koos Ott Leplandiga esitatud „Süda taob“. Mis tähendab, et on üsna edukalt lansseeritud uus singel umbes pool aastat tagasi ilmunud Lemsalu albumilt „+1“. Lugu pressida raadiotesse, mitmed teleesinemised sama looga, videolaadne asi üles ja töötab küll.

Singlite ja albumite tabelis on aga Post Malone end kehtestama asunud. 27. aprillil ilmus tal uus plaat „beerbongs & bentleys“ – see plaat on põrutanud albumitabeli number üheks (lükanud Reketi sedasi number kaheks) ja 14 lugu nimetatud teoselt on rebinud singlitabelisse. Esikoht jääb Malone’il napilt haaramata – kõige kõrgemale viskas end tema lugudest „Better Now“, kohale kaks –, aga! Post Malone’i käes on nüüd selline rekord nagu kõige rohkem lugusid ühelt artistilt singlitabeli esimese neljakümne hulgas. Rekord kuulus XXXTentacionile, 14 lugu tabelis, eelmine nädal ähvardas seda Reket, pressides sisse 11 looga, kuid nüüd on tippmark Post Malone’i süles – lisaks 14 uuele tulijale on 2 tema lugu veel varasemast tabelis sees (hitid „Psyhco“ ja „rockstar“) ja üks lugu tagasi tulnuna tabelis („Candy Paint“). Kokku siis 17 lugu ühelt artistilt tabelis. Noh, Reketil oli eelmine nädal Eesti lugude tabelis siis 21 lugu.

Ainus teine uus tulija Post Malone’i kõrval albumi- ja singlitabelis on Essexist pärit lauljatari Anne-Marie debüütplaat „Speak Your Mind“ (kohal 11). Noor neiu sai hoo sisse 2013. aastal Rudimentali tuuri bändis, siis Rudimentali albumilt ja kõige suurema hooga lendasid ta nägu ja hääl üles, tehes kaasa Clean Banditi superhitis „Rockabye“.

Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.