Ka albumite ja singlite tabelite number ühed on endised. „Black Pantheri“ soundtrack-plaat nihutab tabelijuhtimise rekordi viiele nädalale ja singlitabelis viib endiselt liidrina püsiv Drake’i „God’s Plan“ selle tabeli valitsemise rekordi seitsme nädala peale.

Üks huvitav sündmus on toimunud albumite tabelis. Seal on Miljardite plaat „Kunagi Läänes“ tõusnud nädala edukaimaks kodumaiseks plaadiks. Minnes niisiis lõpuks ja positsiooni võrra mööda Aropi kauamängivast. Eesti lugude paremusjärjestiku esisajas on nimetatud Miljardite plaadilt sees üheksa lugu, mis tähendab, et vaid kaks pala albumilt jääb selle loendi ukse taha.

Kuidas Miljardid nüüd sedasi vaikselt, aga järjekindlalt tõusevad?

Kui me elaks ehtsa popmuusikaturuga riigis, siis võiks öelda, et tänu kontsertturneele. Aga äkki me elamegi juba üsna ehtsa popmuusikaturuga riigis, sest Miljarditel sai just läbi kümne kontserdiga Eesti turnee ja ehk on just see põhjus, miks inimesed on suundunud digiplatvormidele aina rohkem ja rohkem nende lugusid kuulama?
Võib ju täitsa nii olla.

Igatahes on Miljardite turnee üks näide Eesti muusikutele viimasel ajal omaseks saanud trendist võtta ette kontsertreise ka n-ö hooajavälisel ajal – mitte suvel, mitte jõuluperioodil – ja esinetakse rohkem kui pealinnas, Tartus, Pärnus.

Ka Trad.Attack! lõpetas just nüüd külmal talveperioodil ette võetud ja kolm nädalat kestnud tuuri. Dead Furies sõitis linnu läbi. Aprillis läheb üle Eesti esinema Orelipoiss. Jääb päris mulje, et elu pulbitseb Eestis ka pimedal pakaseajal.

Ja veel.

Nechayeva „La Forza“ suutis niisiis tabelit juhtida vaid ühe nädala. Ja selle nädala arvestuses on temast mööda läinud nii „Eesti laulul“ teiseks jäänud Stig Rästa „HOME“ kui samal show’l segadust külvanud Leslie Da Bassi „Naine“.

Albumite tabelis on kõrgemad uustulnukad taas räpiartistide plaadid. Logic plaadiga „Bobby Tarantino II“ kohal 2 ning Lil Yachty uue teosega „Lil Boat 2“ kohal 14.

Ja kui te nüüd juba küsisite, siis tervelt 18 albumit esimene 40 hulgas on hiphopiplaadid. Peaaegu pooled. Jõhker.