Läks päris hästi.

Plaadifirma Universal süles on uus rekord – nende välja antud Eesti lugu on Spotifys kuulatud nädala aja jooksul 30 000 korda. Kuid! See on vinnanud Uudo ja tema „Võitmatu“ uue tulijana neljandale kohale. Mitte siis päris tippu.

Number üheks on põrutanud sootuks Elina Borni ja Jüri Pootsmanni ühine singel „Jagatud saladus“, mis toodi niisamuti superstaarisaate finaalis lavale ja mis on mõlema artisti jaoks esimene number üks lugu Eesti lugude tabelis (sest ajast, kui me neid tabeleid siin Ekspressis avaldanud oleme).

„Jagatud saladus“ on kogunud nende ridade kirjutamise hetkeks küll 22 769 kuulamist Spotifys, kuid ta oli Spotifys kuulata juba 1. juunist (võrdluseks: Uudo Sepa lugu oli kuulata

4. juuni esimesest minutist) ning jõudis 7. juuni viimaste minutiteni – ajani, kui meie tabelite arvestus lukku lüüakse – parema tulemuse teha. Lisaks on Borni ja Pootsmanni pala saadaval ka iTunesis ja Deezeris. Sepp neist kanalitest veel punkte pole kogunud.

Palju õnne, igal juhul, kõigile.

Ka Tommy Cashile, kes on uue looga „Little Molly“ end esikümnesse visanud (kohal 6) ja ka Karl-Erik Taukarile, kes tänu fookuses püsimisele on rebinud veel ühe loo esimese 40 sekka („Seitsme tuule poole“ on uue tulijana kohal 37).

Ja meeldiv, et Eesti lugude tabelis on üle mitme nädala mingisugustki action’it. Lausa kolm uut lugu tippkümnes.

Ootame vaheldusele lisa, sest just on uute lugudega välja tulnud sellised popprominendid nagu Lenna ja Ewert & The Two Dragons.

Ning otse loomulikult on huvitav, kuivõrd jätkusuutlikult Uudo Sepp „Võitmatuga“ laseb. Kas ta jääb tabeli kõrgemasse otsa pikemaks või heidab lebama.

Jälgige sel nädalal ka Delfi rubriiki „Kruvib või ei kruvi“, kuhu ilmub sel nädalal just Uudo Sepp hitte hindama.

Singlitabelis on sel korral suhteliselt vaikne. Calvin Harris ja Dua Lipa jätkavad „One Kissiga“ esikohal, Dennis Lloyd „Nevermindiga“ teisena ning kõrgeim uus tulija kogu tabelis on juba jutuks olnud „Jagatud saladus“ Elina Bornilt ja Jüri Pootsmannilt.

Pilku albumitabelile pöörates saame õnnitleda superstaar Kanye Westi. Ka temal on nüüd esimene number üks plaat Eesti Vabariigis – n-ö üleöö ilmunud album „ye“ on leidnud üleöö ka piisavalt kuulajaid, et sirutada end esimesele kohale ja lükata enda taha pikalt listi juhtinud Post Malone.

Albumi paremusjärjestiku kohal 14 kohtame tabeli tavapärast sisu arvestades sellist haruldast nähtust nagu metal. Rootsi ansambel Ghost on pusinud värske kauamängivaga „Prequelle“ Eesti tabelisse teise kõrgeima uue tulijana.

Uued näod esineljakümnes on ka Lauv teosega „I met you when I was 18. (the playlist)“ (30), mida võib vist nimetada siiruspopiks, samuti siiravõitu, aga samas ka parajalt veidrakõlaline folkar Ben Howar on tõusnud tabelisse plaadiga „Noonday Dream“, imelaps Billie Eilishi möödunud aastal ilmunud kauamängiv „dont smile at me“ (39) on uut hoogu saanud ja tabelisse roninud, ja kohal 40 on Areeni eelmise nädala nädala album – Jazzy Bubblezi „Henny Kravitz“. Jee.