Paar nädalat tagasi oli Kairi USAs, kus tutvus veebikoomiksi Penny Arcade messi raames videomängude praeguse aja kõige kuumemate trendidega. See on peamiselt USA ja Kanada veebimängurite iga-aastane püha üritus, kirjutab Eesti Ekspress.

“Olen Penny Arcade’i lugenud sellest ajast, kui see ilmuma hakkas. Avastasin selle muidugi hiljem, aga tagantjärele olen kõik osad läbi lugenud ja loen ka kõik uued osad,” räägib Kairi.

Kohapeal võttis ta julguse kokku ning otsustas ilma igasuguse ettevalmistuseta osaleda veebimängude ideekonkursil, mille võidu nimel ponnitas ligi 50 huvilist. “Alguses ei olnud mu eesmärk üldse võistelda. Tahtsin vaid näha uusi mänge, puhata ning niisama inimestega rääkida. Siis mõtlesin, et kui ma juba kord pool maakera läbi rännanud olen ja mingi hägune mänguidee on ka peas olemas, siis teen proovi!” räägib Kairi.

Penny Arcade’i Microsofti mängustuudio ja USA mänguakadeemia esindajatest koosnevale žüriile tuli 400 inimesega publiku ees oma idee 45 sekundi jooksul huvitavaks teha, seejärel see žüriile 15 sekundi jooksul “maha müüa”. Kairi jõudis esimesest voorust otse finaali ning võlus seal žüriid niivõrd, et see tegi üksmeelse otsuse.

Mänguidee, millega Eesti tüdruk sellise tähelepanu pälvis, kujutas seiklust, mille alguses on graafika väga lihtne, mängu arenedes muutuvad keskkond ja hääl aga keerulisemaks ning mitmekesisemaks. Kuni kaasaegse 3D graafikani välja.

Kairi ütleb, et mänguidee sisaldab läbilõiget eri ajastute videomängude tehnilisest tasemest. “Mida rohkem ma tagantjärele sellele ideele mõtlen, seda keerulisem tundub selle teostamine,” ütleb Kairi.