Allar Tankler: Visioonidokumendi asemel

Umbes 15 aastat tagasi kandideerisin Ekspressi, reporteriks. Peatoimetaja oli Aavo Kokk, ja kui Aavo siis tegigi mulle ettepaneku toimetusega liituda, otsustasin ma ringi.
Loe edasi...

Allar Tankler: Millest me kirjutamata jätsime

Viimase nädala häirivaim uudis oli juhtum Tartust, kus põleva Mazda alt avastati ühe naise surnukeha, sõidukiomaniku korterist leidsid aga politseinikud ja päästjad leekides naise oma 3aastase pojaga.
Loe edasi...

Allar Tankler: Deklaratsioon

Jõulud on imede aeg, unenäod saavad teoks. Mäletate seda unenägu, kus tuntud reformierakondlased tahtsid panna Kaur Kenderi Sirbi peatoimetajaks, koos visiooniga, et Sirp võiks jätta riigist selle elanikele (või vähemalt valitsuse liikmetele) normaalse mulje? Me tegime tänases lehes selle unistuse väiksel viisil teoks.
Loe edasi...

Allar Tankler: Tõstaks õige rongipileti hinda?

Värske Eurobaromeetri uuringu järgi on vaid 39% eestlastest üldse kunagi Eestis rongiga sõitnud.
Loe edasi...

Allar Tankler: Opositsiooniliidri lähetamine

Aastal 2006 käis Reformierakond omapoolsete presidendi­kandidaatidena välja Toomas Hendrik Ilvese, Laine Randjärve ja Paul-Eerik Rummo.
Loe edasi...

Allar Tankler: Kindel nagu kaljukammitsasta

“Meie peamine mure on seotud niigi kehvas seisus Läänemerega,” põhjendas välisminister Urmas Paet valitsuse keeldumist anda luba Eesti ja Soome vahele kavandatud gaasijuhtme Balticconnector rajamiseks.
Loe edasi...

Allar Tankler: Kas Eesti Ekspressi peatoimetajal on huvide konflikt?

Allar Tankler: Kips ja kuritöö

Juhtus nii, et murdsin poolteist nädalat tagasi jalaluu, pean kokku kuus nädalat karkudel veetma.
Loe edasi...

Allar Tankler: Mis neist olümpiamängudest

Mitte kunagi varem iseseisva Eesti ajaloos pole meie olümpiakoondis esinenud nii nõrgalt nagu äsjalõppenud Sotši olümpiamängudel, kus meie parimaks individuaalseks saavutuseks jäi Viktor Romanenkovi 24. koht iluuisutamises.
Loe edasi...

Allar Tankler: 50 halli passi uut varjundit

Eesti kui Euroopa Hongkong. Skandinaavia Singapur. Läänemere Luksemburg. E-riik. Finantskeskus. Maailma start-up-pealinn.
Loe edasi...

Allar Tankler: Miks on hea, et Kallas loobus

Volitustel, nagu ka garantiikirjadel, on tavaliselt juures peenes kirjas tekst.
Loe edasi...

Allar Tankler: Kas Toompea kevad algas?

Täna andis president Ilvese volitused Taavi Rõivasele uue valitsuse moodustamiseks. Konsultatsioonipidajate arvutiekraani ukse vahelt pildistanud fotograaf tabas failinime Kevadkoalitsioon.docx. Oleks pigem oodanud Exceli tabelit, arvestades suuri vaidlusi põhjustavaid eelarveküsimusi.
Loe edasi...

Allar Tankler: Ekspress murrab nädala selgroo*

Otsustasime võtta tõsiselt vähetuntud maksiimi “kolmapäev on esimene päev sinu ülejäänud elus” ja teha alates tänasest mõningaid asju natuke teisiti.
Loe edasi...

Allar Tankler: Normaalset meest ei olegi

Normaalne mees in memoriam? Möödunud nädalal toimus Tallinnas konverents “Tahan last, aga normaalset meest ei ole”.
Loe edasi...

Allar Tankler: Pabervalimiste turvaanalüüs

Nädal tagasi avaldas seltskond spetsialiste analüüsi Eesti e-valimiste turvalisuse kohta, mis kirjeldas riske süsteemis ja soovitas riigil e-valimistest loobuda.
Loe edasi...

Allar Tankler: Eestlaseks jäämine

Europarlamendi valimiste tulemused Eestis eristuvad silmatorkavalt ülejäänud Euroopast.
Loe edasi...

Allar Tankler: Sünnipäev

Laupäeval 25 aastat tagasi seisid paljud meist Balti ketis.
Loe edasi...

Juhtkri: Tulekahju korral kasutage astmeid?

Tänaseks peaks valik juba olema lihtne.
Loe edasi...

Allar Tankler: Julge olek

Peaministri büroo küsis Kaitseväe käest luba Ämari lennurajal peaministrit filmida, kinnitas Kaitsevägi esmaspäeval. Kaitseväelaste jaoks ei olnud selge, et tegu on ühe erakonna poliitilise reklaami filmimisega, lisasid nad.

Allar Tankler: Kust neid talverehve saab?

Ma ei tea, kuidas teiega on, aga ma tunnen neil päevil väsimust. Mitte sellepärast, et detsember on käes ja päikesevalgust on väheks jäänud.

Ma olen väsinud kogu aeg muretsemast selle pärast, mida mõni poliitik teeb või ei tee.
Loe edasi...

Allar Tankler: Maa tuleb täita lastega

Mitmed mu sõbrad toetavad MTÜd, mis aitab maksta lasteaia kohatasu ja söögiraha vanemate eest, kes ei suuda seda ise teha. Toetajate eesmärk on, et laps saaks kolm korda päevas süüa ja koolieelset haridust.
Loe edasi...

Allar Tankler: Jõuluvana ei ole olemas

End Eesti uuriva ajakirjanduse lipulaevaks pidava Eesti Ekspressi peatoimetajana pean oma kohuseks teada anda, et selle Clarisonicu elektroonilise nahapuhastusharja, mille te ülehomme kuuse alt välja pakite, ei pannud sinna jõuluvana, vaid suure tõenäosusega teie mees.
Loe edasi...

Juhtkiri: Inimlikkuse vastu

Meil näiteks kolmeseks saanud lapselaps sai joonistamise selgeks. Oli ka erakordselt hea seenesügis. Nii võtsid muu hulgas kokku lõppenud aasta oma uusaastapöördumistes vastavalt Riigikogu esimees ja president. Väga inimlik ju.
Loe edasi...

Allar Tankler: Eesti poliitika läks äsja huvitavaks

Teleprompterite ja tahvelarvutite kõrval tõid peaministrikandidaatide kõned Eesti poliitikasse kolm põhimõttelist muutust.
Loe edasi...

Allar Tankler: Hübriidparaad

Kaaskodanikud, viimane aeg on hakata valmistuma paraadiks! Aasta tagasi rivistus vabariigi aastapäeva paraadile üle 1400 kaitseväelase, kaitseliitlase ja Sisekaitseakadeemia kadeti. Nagu me kõik teame, on julgeolekukord vahepeal muutunud. Milline peaks olema paraad tänavu 24. veebruaril?
Loe edasi...

Allar Tankler: Miks ma vait olen?

Esimene instinkt oli iiveldus. Paralleelselt tundsin, kuidas kõhus temperatuur langes. Olin just võtnud ette loo, mille kohta prokuratuur oli algatanud menetluse, kuna kirjalik teos kujutas lapspornot.
Loe edasi...

Allar Tankler: poliitikute steriliseerimine

Mart Laar käis möödunud nädalal välja oma reformikava, mille üks tähelepanuväärne punkt oli ettepanek võtta Eestis valimistel kasutusele negatiivsed hääled. Laias laastus tähendaks see Lätis toimivat süsteemi, kus inimene saab valimistel märku anda nii sellest, keda ta parlamendis näha tahab, kui ka panna miinuseid kandidaatidele, keda ta seal näha ei tahaks.
Loe edasi...

Allar Tankler: Olukorrast ERR-is

Ma ei tahaks uskuda, et Margus Allikmaa seisukohavõtt, et Rein Lang ei sobi ka pärast Riigikogust lahkumist saate “Olukorrast riigis” juhiks, on kuidagi seotud sellega, et paljudele reformierakondlastele teeb muret Langi komme oma isiklikke arvamusi üpris reljeefselt, samas elegantselt välja öelda – kõige kohta.
Loe edasi...

Tuule suund on nord-ost

Allar Tankler: Demokraatia pidupäeva järel peab koristama hakkama

Allar Tankler: Truu opositsioon

Allar Tankler: Miks Eesti vajab Edgar Savisaart

JUHTKIRI: Asendusmemme vaev

Allar Tankler: Kütet maaelule!

Juhtkiri: „Keit Pentus-Rosimannuse anarhistist muusa“

JUHTKIRI: Reaalne Pööraselt Suur Probleem

JUHTKIRI: Kelle püksid sõeluvad asüülitaotlejaid

JUHTKIRI: Eelseisvast referendumist

Mina (ja Apple’i boss) kuulame liiga palju Taylor Swifti

KONTSERDIARVUSTUS: Allar Tankler käis laupäeval Taylor Swifti kontserdil ja mõtiskles, kuidas truudusetust artistist üle saada.
Loe edasi...

Allar Tankler: Tere! Head aega?

Allar Tankler: Minu pirakas Kreeka refinantseerimine

Allar Tankler: Kolm suvist küsimust

JUHTKIRI: Narri naist, mitte naise mütsi

Allar Tankler: Ahnus on hea

JUHTKIRI: Altkäemaksu tariifid ühtlustuvad

JUHTKIRI: Kaotame kuluhüvitistelt limiidi

Allar Tankler: 9/22

Allar Tankler: Rõõmustage, me võitsime!

Poliitteemade tipp-10

Käes on oktoober. Ilmad lähevad külmaks, poliitikud kogunevad sooja tuppa vaidlema. Mille üle nad tänavu sügisel vaidlevad lisaks sellele, kas Savisaarele esitatud korruptsioonikahtlused tõstavad või langetavad Keskerakonna populaarsust?
Loe edasi...

Palun vabandust, reisija piletiga 17D

Kiri Sulle, kes sa oleksid pidanud istuma möödunud neljapäeval, päev enne Pariisi rünnakuid, kohal 17D lennul AY 117 Helsingist Tallinnasse. Juhuks, kui politsei- ja piirivalveamet Sinu ees veel vabandanud pole.
Loe edasi...

Kukesammul Euroopasse

Veel enne, kui kukk kires teist korda (Prantsusmaal on kukkedel ka ametiühing ning kirema peavad nad vaid korra nädalas), olid sotside valijad jōudnud – olude sunnil – oma kandidaadi ära anda.
Loe edasi...

Ma kolin ära

Eesti Ekspressi peatoimetaja vahetub. Senine peatoimetaja kirjutab, miks ta ära kolib.
Loe edasi...

Jääjad

Kui sa võiksid täna panna selga oma parimad riided, võtta kaasa nutitelefoni ja seljakotitäie muud kraami (aga mitte dokumente) ning peaksid mingis suunas liikuma hakkama, siis kaugele sa jõuaksid?