Zuroff kritiseeris Jerusalem Postis avaldatud arvamusloos Eesti, Läti ja Leedu valitsusi, et nood püüavad kergendada oma süüd holokausti toimumises ning süüdistas kolme riiki natsismi ja kommunismi ohvrite ühise mälestamise kampaania korraldamises, millele juudid peaksid pöörama tähelepanu, vahendab EPL Online.

"Olles alates 1991. aastast kohtunud Balti riikide ametnikega, siis vastuseks meie nõudmistele, et nad tunnustaksid Balti riikide ulatuslikku koostööd natside kuritegudes, Natsi-Saksa sõjakurjategijate tagakiusamist ja reaalsuse peegeldamiseks ajalooraamatute ümberkirjutamist, püüdsid nad alati vestlust juhtida kõrvale, rääkides oma kannatustest Vene okupatsiooni all ja juudi kommunistide osa nõukogude kuritegudes," rõhutas Zuroff.

Zuroff süüdistas Balti riike ajalookomisjonide rajamises, mis uurivad riikide elanikkondade kannatusi Teise maailmasõja ajal. Ta taunis ka seda, et vaatamata Simon Wiesenthali Keskuse protestidele teostatakse kommunistlike kuritegude uurimist samades asutustes, kus uuritakse ka natside poolt läbi viidud kuritegusid.

Tema sõnul propageerivad natsismi ja kommunismi ohvrite ühist mälestamist Leedu, Läti ja Eesti, keda toetavad teised Ida-Euroopa riigid.

Eelmisel nädalal mõistis ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni parlamentaarne assamblee hukka natsismi ja stalinismi kuriteod.