Savisaar, kes oli Sinimäe moodas hariduskompleksi nurgakivi panemisel üllatulsikult ilma tavapärase kaaskonnata, lausus Delfi küsimusele IRLi kampaania, et see on "mõttetus" ja ta ei soovi seda kommenteerida.

Küsimusele Tallinnas toimuvate Kremli-meelsete meeleavalduste kohta ütles Savisaar, et ta "ei tunne neid inimesi" ja ei soovivat rohkem samuti kommenteerida.

Siiski jäi Savisaar mullu sügisel enne kohalike valimisi endanimelise kohviku avamisel Delfi fotograafi kaamerasilma ette olukorras, kus kätles 2008. aastal Harju maakohtus Westmani äris toimunud rüüstamises ja tuvastamata poest pooliku õllekasti varastamise eest tingimisi süüdi mõistetud Öise Vahtkonna ühe juhi Juri Žuravljoviga. Seesama mees on ka üks Tallinna-miitingute korraldajatest.

Vene ajaleht Izvestija kirjutab, et aprillis toimub Tallinnas kaks meeleavaldust, mille organiseerib ühendus Russkije v Estonii. Esimene on kavandatud 12. aprilliks Venemaa saatkonna juurde, ning sellest osavõtjad kavatsevad väljendada solidaarsust Krimmi ja Ukraina kaguoblastitega. Teine peaks toimuma 20. aprillil Toompea lossi ees.

Mõlemad miitingud on avalike andmete kohaselt registreeritud ka Tallinna linnavalitsuse kodulehel ning nende miitingute eesmärkideks on märgitud "vene kogukonna probleemide lahendamine" ja "toetame vene kogukonda".

Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna ütles Kremli-meelsete miitingute toimumist kommenteerides, et linn ei saa keelduda selliste meeleavalduste registreerimisest.

Kaitsepolitsei on öelnud aga Delfile, et neil "pole öelda muud, kui et kaks vene äärmuslast - Linter ja Žuravljov - üritavad end fiktiivsete liikumiste-ühenduste-assotsiatsioonidega ehtides pingeid üles kruvida". Niisamuti on ka mitmed poliitikud ja eksperdid selgitanud, et meeleavalduse korraldajate näol on tegemist vaid avalikku tähelepanu soovivate tegelastega, keda ei tasuks tõsiselt võtta.