"Samal ajal, kui Reformierakonna meeskonnaga valimisprogrammi koostamas oleme, loen Kaja Kallase teadet, et tema loobub olemast Reformierakonna linnapeakandidaat. Ehk oleks õigem keskenduda esmalt siiski sisule, panustades meeskonnatöösse, mida programmi koostamine ja edasine kampaania on, rõhuda inimestega suhtlemisele, ideede kogumisele ja Tallinna visiooni koostamisele, selmet positsioonide nimel võidelda, või neist loobuda?" kirjutas Alender oma blogis.

"Isiklikult arvan, et Tallinn on olukorras, kus ühe isikukultuse aeg on just läbi saamas ja sellega ka ühe autoritaarse püramiidikujulise juhtimise aeg. Tallinn vajab meid kõiki. Kogume praegu ideid ja koostame plaani kuidas Tallinna elukeskkonda paremaks teha," ütles Alender.

"Põhja-Tallinna piirkonnaorganisatsiooniga, mida tänaseks pea aasta juhtinud olen, on liitunud uusi tegusaid liikmeid, tegeleme iga nädal piirkonnatööga, sama toimub teistes piirkondades. Panustame ühiselt ka kogu Tallinna programmitöösse, mida mind on usaldatud Tallinnas vedama. Ühel hetkel, ilmselt kevadel, valivad meie head erakonnakaaslased, millist meeskonda nad näevad erakonna ideid ellu viimas ja keda meeskonda juhtimas. Seejärel on järgmisel sügisel valik nii ideede kui elluviijate osas tallinlaste kätes," valgustas Alender Reformierakonna plaane.

"Arvan, et inimestel on saanud küllalt Reformierakonna personalipoliitika lahkamisest, debatist isikute ja postisioonide teemal avalikus meediaruumis. Tallinn väärib seda, et keskendume nüüd kõik sisule, et murda liigagi pikaks kestma jäänud ühe juhi keskne olukord, mis tänaseks on kujunenud lausa linnapeata olukorraks. Koos on meil vastutus ja võimalus kujundada selge visioon, kuidas Tallinnast teha uuesti Eesti vedur. Miks mitte Euroopa parima elukeskkonnaga pealinn. Aga see eeldab tõepoolest põhjalikku visiooni ja tugevat, toimivat meeskonnatööd, mitte meedia vahendusel intrigeerimist või kummalist võitlust hetkel olematute positsioonide nimel," leidis Alender.

Riigikogu liige tõdes, et nii eelmiste kohalike valimiste ajal välja toodud probleemide osas kui aktiivsete kodanikuühenduste pingutuste tulemusel on pealinnas tänaseks toimunud ka positiivseid arenguid, ent suur murrang on toimumata. "Riigikogu saadiku töö kõrvalt vean Reformierakonna Põhja-Tallinna piirkonda ja vastutan erakonna Tallinna valimisprogrammi koostamise eest."

Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallas kinnitas eile, et on mõelnud Tallinna linnapeaks kandideerimisele, aga ta ei saanud sellele erakonnakaaslaste toetust ja loobub kandideerimisest. Reformierakonna linnapeakandidaat võiks tema hinnangul olla Marina Kaljurand.