Bekaa orus aset leidnud vahejuhtumi kohta puuduvad hetkel täpsemad andmed, teatas YLE Uutiset.

AFP vahendab pealtnägijaid, kes väitsid, et eestlased sunniti minema kahte kaubikusse. Väidetavalt ületasid jalgratturid kella 16 ajal kohaliku aja järgi Süüria-Liibanoni piiri ja sattusid seejärel Zahle linnas röövlite kätte. Jalgratturite seas olevat olnud nii Eesti kui ka Ukraina kodanikke.

Eelmisel aastal üritati Bekaa orus röövida kaht Poola turisti, kuid tänu võimuorganite kiirele sekkumisele õnnestus nad päästa. BBC andmetel on Bekaa org peamiselt islamistliku rühmituse Hezbollah mõju all.

Reutersi andmetel kandsid kurjategijad maske. Sündmuskohale jäid maha jalgrattad ja Ukraina pass.

Välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind ütles Delfile, et ministeeriumil nende inimeste kohta otsene info puudub. "Oleme oma info saanud uudiste vahendusel, meie juures pole nad end kirja pannud."

Konsulaarosakond uurib hetkel, kellega võis nimetatud jalgratturite näol tegu olla. "Meie soovitame inimestel Liibanoni mitte reisida," sõnas Lind.

Välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambus ütles "Aktuaalsele kaamerale", et hetkel püüab ministeerium täpsustada, kas tegu on üldse Eesti kodanikega. Kui keegi teab midagi selles piirkonnas viibivate Eesti kodanike kohta, palus asekantsler sellest ka välisministeeriumile teada anda.

Eesti konsuli Liibanonis Sami Kamouhi sõnul on seitse Bekaa orus röövitud välismaalast Eesti kodanikud, vahendas Reuters. "Zahle julgeolekuülem helistas mulle ja ütles, et nad leidsid Eesti kodanike dokumendid," ütles Kamouh Reutersile.