"Kui tahate minu käest küsida, kes selles mängus võitjaks tuli, siis ma ütlen, et Venemaa," oli Kornõševa veendumusel.

Esiteks tekitas endisele ajakirjanikule küsimusi kapo käitumine ja avatus. Pärast seda, kui Eston Kohver rööviti, oli kapo ainsaks sisuliseks mantraks see, et Eston Kohver rööviti Eesti territooriumilt. Selle kinnituseks oli ka video, mis Kornõševa sõnul avalikkusele midagi lõplikult ei tõestanud.

Vene televisioon näitas aga kaadreid, viidates sellele, et Kohver oli Venemaa poolel. "Me ei tea, mis seal tegelikult toimus," lisas Kornõševa, viidates sellele, et kapo oleks pidanud rohkem tõestusmaterjale ajakirjanikega jagama.

Lisaks hämmastas Kornõševat Eston Kohveri käitumine: kui kinnipeetud inimene ei ole kuriteos süüdi, siis ta seisab enda eest, võitleb. Kohver seda aga ei teinud ning ta sai vabadusse tänu Aleksei Dresseni vastu vahetamisele. "Ka see on pluss Venemaale. Kui ma olen süütu, võitlen õigluse eest lõpuni, kuid mingil põhjusel Kohver seda ei teinud."

Kolmanda plusspunktina Venemaa kasuks tõi Kornõševa välja selle, kuidas Venemaa näitas kaadreid Dresseni ja Kohveri vahetusest ning seejärel sai suure meedia tähelepanu osaliseks Dresseni kohtumine oma perekonnaga. Kapo tõi avalikkuse ette Kohveri pressikonverentsi, kus pärast lühikest sõnavõttu Kohver lahkus ega andnud ajakirjanikele võimalust talle küsimusi esitada.

Äsja tegevust alustanud ETV+ kanali esimeses päevapoliitilises vestlussaates "На острие" oli saatejuhi Olesja Lagašina külaliseks endine ajakirjanik ja praegu Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi nõunikuna töötav Margarita Kornõševa. Saates analüüsiti viimase nädala põletavamaid teemasid: Edgar Savisaarele esitatud kahtlustust korduvas altkäemaksu võtmises ning Eston Kohveri vahetamist riigireetmises süüdi mõistetud Aleksei Dresseni vastu.

Vaata kogu saadet SIIT.