"On selline vene anekdoot, et öeldakse käinud külalisele, teate, meil kadusid hõbelusikad ära, ärge palun enam meie juurde tulge. Järgmine päev öeldakse uuesti, et teate, me leidsime lusikad küll üles, aga ärge tulge ikkagi, kuidagi selline vari on juba teie kohal!" kommenteeris Toom Marrani avaldust.
"Sellise varju tegemine on täpselt see, mida nad praegu teevad," sõnas Toom.

Julgeolekufoorumil küsiti Marranilt muuhulgas ka nimesid, keda vene mõjutustegevuses kahtlustatakse, kuid neid ei tahtnud välisluureameti juht anda. Seda peab Toom valeks.

"Kui neil on nimed, siis las nad tulevad, ja ütlevad, seniks aga miks me kuuleme välismaalt igasuguseid koledaid asju Eesti kohta? Tule klaari kodus asjad ära," jätkas Toom viidates mõned nädalad tagasi lahvatanud skandaalile, kui kolonel Riho Ühtegi avaldas väljaandele Politico arvamust, et võimaliku rünnaku korral ootab venelasi Tallinnas surm.

"Nad peaksid nimed avaldama, kui tõestust on. Kui ei ole tõestust, siis olge vait, väga lihtne," jätkas Toom.

Toom peab valeks avaliku elu tegelaste süüdistamist võimalikus mõjutustegevuses: "Olgu, on mõned poliitikud, keda aastaid pekstakse - näiteks mina - elan üle. Poliitik on teine loom, paksu nahaga, aga diplomaadid, ärimehed, ajakirjanikud, mis see on nüüd siis, segaduse külvamine," lõpetas Toom.