Läbirääkimised on tema sõnul olnud küll konstruktiivsed, kuid mitte kerged. "Keskerakonna jaoks on kahtlemata raskendavaks asjaoluks meedias loodud foon, kus me justkui peame pidevalt ennast õigustama. See kahtlemata avaldab mõju ka läbirääkijatele," kommenteeris Toom.

"Kõrvalt vaadates jääb alati mulje, et võiks teha rohkem ja paremini, seega nendes osades, kus mina ei osalenud, ma seisukohta ei võta. Usun, et meie inimesed andsid oma parima. Sotsiaalvaldkonnas läks rahuldavalt, kuid murelikuks teeb see, et päris palju häid asju, millest leppisime kokku, sõltuvad edust majandusrühmas. Seega optimism on mõõdukas," kommenteeris Toom seni kokkulepitut.

"Nagu ülalmainitud, peamine koht on majandus. Täna räägitakse läbi ka mulle hästi lähedane integratsiooni teema, kus tulevad arutlusele näiteks hallid passid ja keeleõpe," lisas Toom.

Ta ei jaganud hirme, et keskfraktsioon on lõhenenud Ratase ja eelmise esimees Edgar Savisaare toetajateks. "Nii Jüri Ratase kui Edgar Savisaare toetajad toetavad eelkõige Keskerakonda, mille programmiliste punktide elluviimisest oleme kõik huvitatud," teatas Toom.

"Opositsioonis pole see võimalik, seega valitsusse pääsemine on meie ühine huvi. Küsimus on, mis hinnaga me sinna pääseme, aga see on erakonnasisene vaidlus ja ma soojalt soovitan erakonnakaaslastel jätta selle vaidluse sinna, kus ta aset leiab – fraktsiooni ruumidesse," lisas Toom.