"Meil on töögrupp, mis tegeleb eetikakoodeksi koostamisega," selgitas Toom. "Töögrupp on töö lõpetanud ja kuu vähem kui nädala pärast võtame selle vastu. Seal on märgitud, et korruptsioon on lubamatu," ütles Toom.

Raimond Kaljulaidi kriitika puhul häiris Toomi see, et Kaljulaid tegi seda avalikult. "Aga kõik see käib muidugi sõnavabaduse raames. Raimond ütles, mida ta pidas õigeks. See on tema linnaosa, ta tundis, et see teda puudutab. Ja muidugi pidi ta midagi selle osas ütlema. Oleks imelik, kui ta oleks olnud vait," leidis Toom.

Küsimusele, kuidas on juhtunud nii, et varem Eesti õigussüsteemi ja korrakaitseasutusi teravalt kritiseerinud ja seda kallutatuses süüdistanud Keskerakond on nüüd kurssi muutnud, möönab korruptsioonijuhtumeid ja nende vastuvõetamatust, vastas ta, et korruptsiooni osas ei ole Keskerakond varem kedagi kaitsnud ja tegemist oli sellistel puhkudel hoopis muude küsimustega.

"Kui Edgar Savisaar ka kaitses kunagi mingeid linnaametnikke, siis ma ei mäleta, et tegemist oleks olnud mingi laialdast toetust leidnud seisukohaga," ütles Toom.

Esialgu ei julge Toom konkreetse juhutumi osas kindlat seisukohta võtta, sest tal ei ole piisavat infot, kui ütles, et kui asi on lõpetatud, siis on kindlasti tegemist millegagi, mis väärib hukkamõistu. "Tänu jumalale ei ole mul vist kunagi samalaadset asja olnud ja ma loodan, et ei tule ka tulevikus," ütles Toom.

Eile võttis politsei kinni Tallinna Sõle sordikeskuse juhi Toomas Ristlaane, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Põhja-Tallinna linnaosa vanem Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid kritiseeris pärast seda seoses korruptsiooni ulatuslikkusega tugevalt Keskerakonda.