"Sanktsioonid on olnud kaks aastat peal ja kas sellest on midagi muutunud? Ei ole ju. On väga selge, et sellise survestamisega me Venemaa käitumist ei muuda," ütles Toom.

Toom arvas, et juba tuleva aasta suvel enam sanktsioone ei ole, sest Euroopas on meeleolud, mis soovivad sanktsioonide leevendamist või kaotamist. "Kui üks poliitiline jõud, mis on alati olnud venevastane, hakkab muutma meelt, siis see on signaal meile kõigile. Meil on tõsine risk, et meie oma retoorikaga jääme kuskile nurka neid loosungeid karjuma, siis kui Euroopa meiega enam kaasa ei tule," lausus ta.

Krimmi puhul tuleks hoopis kasutada Toomi arvates mittetunnustamise poliitikat. "Kunagi oli ju nii, et kui Balti riikide okupeerimist teatud riigid ei tunnustanud. Ma mäletan, kui ma olin väike laps ja avati olümpiaregatt Tallinnas aastal 1980, siis USA sportlasi seal ei olnud. Mittetunnustamine kandis vilja. Sedasama võiks näiteks rakendada ka Krimmi puhul," vastas Toom saatejuhi küsimusele, kuidas peaks Venemaaga edasi suhtlema ja kas Venemaa tegevus Ida-Ukrainas ja Krimmis tuleks unustada.