Tänavu kevadel esitas Wismari Haigla AS Nõmme linnaosa valitsusele Ilmarise 3 asuva hoone rekonstrueerimis projekti, mille linnaosavalitsus kooskõlastamata jättis, kirjutab linnaosaleht Nõmme Sõnumid.

Arvestades olukorda kinnisvaraturul, on ka Eesti Evangeelne Luterlik Kirik loobunud Wismari tänaval asuva hoone müügist, kus praegu tegutseb haigla.

OÜ Kiriku Varahaldus juhataja Urmas Viilma kinnitas mai lõpus ka TV3 uudistele, et hoone müügimõtted on jäetud sinnapaika ja haiglaga sõlmiti üürileping.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul ei kooskõlastatud rekontrueerimisprojekti, kuna võõrutusravi haigla Nõmmele kolimise vastu on linnaosa elanikud.

“Olen endiselt veendunud, et praegune asukoht kesklinnas on haigla tegevuse jätkamiseks siiski parim koht, seda on kinnitanud mitmel korral ka haigla juhtkond. Uudis kiriku ja haiglavahelise tähtajatu üürilepingu sõlmimise kohta teeb ainult rõõmu,” lisas ta.

Kuna Ilmarise 3 kinnistu kuulub Wismari Haigla AS-le, on ka haigla juhtkond asunud otsima uusi võimalusi oma kinnisvara arendamiseks.

Nõmme linnaosa valitsus korraldab elanike seas küsitluse, et teada saada, mida elanikud praegu Ilmarise 3 asuvas räämas hoones näha tahaksid.