Tehnikakõrgkoolist kinnitati Delfile, et Willbach (varasema nimega Priit Vilba - toim) neil enam ei tööta. "Professor Priit Willbachi tööleping öeldi tööandja poolt erakorraliselt üles ning töösuhe temaga lõppes 30. augustil," ütles kooli kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juhataja Marek Simulman.

Töölepingu lõpetamise põhjusteks oli Simulmani sõnul koostöö puudumine ja tööandjale põhjendamatute kulutustega kahju tekitamine. "Praegu teada olev kahju ületab 22 000 eurot ja seisneb tegelikult teostamata tööde vastuvõtmises ja nende eest tasumises. Lõplik kahju suurus on selgitamisel," lisas Simulman.

"See ei vasta tõele. Musta pesu ei peaks niimoodi pesema, nagu kool preagu peseb," ütles Willbach. Tema sõnul on kõik tööd tehtud ja küsimus on "hüpoteetilist laadi".

"See polegi kooli raha, see on lepinguline töö, mis on kooli nimel on vormistatud," lisas Willbach.

Aastatel 1996–2013 Reformierakonda kuulunud Willbach liitus augustikuus Keskerakonnaga. Aastal 1996 oli ta lühikest aega Tallinna linnapea.

Kohalike omavalitsuste valimisel kandideerib Willbach pealinnas Haabersti linnaosas. Keskerakonnast öeldi Delfile, et neil pole Willbachi juhtumi kohta rohkem informatsiooni ning seega ei ole erakonnal ka midagi
kommenteerida.