Kõmuliste paljastuste poolest tuntud Wikileaks avaldas 2008. aastal vahetult peale Simmi tabamist aset leidnud USA eraluureagentuuri Stratfor analüütikute omavahelise kirjavahetuse, milles üks analüütikutest annab lühiülevaate Herman Simmi juhtumi kohta. Viimases lauses märgib analüütik ära, et "kuigi Simm vahistati ülekuulamiseks oma riigi vastuluure poolt, siis ta paljastati tegelikult välismaise agentuuri poolt".

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp ei pidanud vajalikuks avaldatud dokumenti kommenteerida, ent kinnitas, et "Simmi juhtumi lahendamisel toimis meie (kapo - R.V) partnerteenistustega suurepärane rahvusvaheline koostöö, mille lõpptulemusena mõisteti Herman Simm süüdi riigireetmises."

Stratfori puhul on tegemist USA eraluureagentuuriga, mille firma väitel asutas 1996. aastal George Friedman Texase osariigis Austinis. Agentuur väidab avalikult, et nende peamine tegevusvaldkond on geopoliitiliste analüüside koostamine ning tellijatele edastamine. Samas on agentuuri välismeedias sageli peetud USA luurekeskagentuuri CIA varjuks.

Stratfor sattus hiljuti avalikkuse kõrgendatud tähelepanu alla, kui Wikileaks teatas aasta alguses, et kavatseb avaldada rohkem kui 5 miljonit firma e-kirja. Välismaise pressi väitel sai Wikileaks kirjad enda valdusesse tänu tuntud häkkerite grupile nimega "Anonymous". Stratfor ise on nimetanud e-kirjade lekitamist laiduväärseks ning väitnud, et osad e-kirjad võivad olla muudetud või võltsitud,

Kõrge riigiametnik Herman Simm vahistati 2008. aasta septembris ning mõisteti 2009. aasta veebruaris süüdi riigireetmises riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises. Praegu kannab Simm 12 ja poole aastast vanglakaristust.