Politsei vaates on probleeme ilmnenud ajutise liikluskorralduse eiramisega. Parkimise ja peatumise keelu eirajad peavad arvestama sellega, et nende sõiduk teisaldatakse. Lisaks sellele suhtub politsei äärmise tõsidusega muudesse liiklusrikkumistesse. Peamistel maanteedel on tööl rohkem liikluspolitseinikke, kes liiklust rahustavad. Näiteks peeti eile Raplamaal kinni peaaegu kaks korda lubatud piirkiirust ületanud sõiduki juht, teatas Lääne prefektuur.

Pärnu linnavalitsus on paigaldanud parkidesse telkimist keelavad sildid ja nendega tuleb arvestada. Politsei ja linnavalitsuse esindajad kontrollivad keelu täitmist. Lisaks sellele on ametlikus turvateenusega tagatud telklas ööbimine oluliselt ohutum.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul on politseile omajagu tööd olnud alkoholi tarvitanud alaealistega.

„Meie eesmärk on välja selgitada, kust alaealised on alkoholi saanud. Alaealistele alkoholi müümine ja vahendamine on keelatud. Täna tõhustame oluliselt järelevalvet festivalialal ja linnas töötavate kauplejate tegevusele. Kui oleme tuvastanud ettevõtte või inimese, kes on alkoholi alaealistele vahendanud, suhtume sellesse rikkumisesse täie tõsidusega,“ ütles ta.

Sinimeri sõnul möödus esimene päev kõigele vaatamata rahulikult ja töiselt. Tõsisemaid vahejuhtumeid aset ei leidnud.

„Probleemid festivalialale ja telklasse pääsemisel tekitasid ajutiselt seisaku, kuid politsei oli kohapeal ja kõik möödus siiski rahulikult. Soovitame inimestel varuda linnas liikumisel kannatust ja olla valmis seisakuteks nii liikluses kui ka peopaika pääsemisel. Lisaks sellele palume kõigil külastajatel pidada silmas üldist heakorda ja käituda kohalike elanike heaolu arvestavalt,“ ütles Sinimeri.

Tänavatel tööd teinud politseinikud aitasid inimesi vajaliku infoga. On tulnud ka ette juhtumeid, kus sõprade-tuttavatega pole õnnestunud ühendust saada. Selle vältimiseks oleks hea kaaslastega enne kokku leppida, kus ja millal üksteise silmistkaotamisel kokku saadakse. Arvestada tuleb sellega, et festivalialal võib esinda häired mobiilisides.

Politseile on üle antud 32 leitud eset, millest kuus on juba omanikule tagastatud. Peamiselt on kaotatud mobiiltelefone ja rahakotte ning dokumente. Oma vara kaotamisel või võõra vara leidmisel tuleks festivalialal pöörduda politsei telki. Lääne prefektuuri Facebooki lehel on leitav viide üritusele, kus jagatakse reaalajas infot linnast ja festivalialalt leitud esemete kohta, mis on politseisse jõudnud. Ürituse lehel kuvatud esemete kättesaamiseks ja lisainfo saamiseks palume helistada 444 6500. Soovitame hoida olulisi esemeid ning dokumente kindlalt suletavas taskus või kotis, et need peohoos kaduma ei läheks. Liigseid väärtuslikke esemeid soovitame festivalile mitte kaasa võtta.

„Väljakutseid ja juhtumeid, millega politseil on vaja tegeleda olnud, on küll rohkem kui tavaliselt, kuid arvestades inimeste arvu, olime selleks valmis,“ lisas Sinimeri.

Politsei soovib kaaslinlastele ja festivalikülalistele üksteise suhtes hoolivat ja heatahtlikku käitumist. Politseitööd koordineerib Lääne prefektuuri rajatud staap.

Lääne prefektuur jagab kogu festivali aja turvalisuse ja politseitööga seotud infot Facebookis ja Instagramis. Kõik Weekend festivaliga seotud politseitöö postitused on märgistatud teemaviitega #politseiweekendil2016. Lisaks sellele on loodud eraldi üritus kaotatud ja leitud asjade tagastamiseks, millega on juba liitunud üle 2000 inimese: https://www.facebook.com/events/2176926869113273/