Tallinna lennujaama müügitoetuse spetsialisti Indrek Kaingu sõnul on ettevõtmise eesmärgiks teavitada jalgpallituriste, kuidas peaks lähipäevil Tallinnas käituma ning kust saab abi erinevate probleemide puhul. “Infomaterjal annab inimlikus keeles soovitusi, mil viisil tuleks staadionil ja tänavatel käituda, kuidas vältida taskuvarastega kokkupuutumist ning missugused piirangud on Eestis alkoholi tarbimisele seatud,” tutvustas Kaing jagatavat voldikut.

Lennujaamas jagatav infomaterjal valmis programmi “Vastutustundlik turism” raames, mille algatajateks on Eestis elavad Briti ettevõtjad James Ramsden ja Jason Barry.

Eestit külastavale jalgpallifännile suunatud voldiku koostaja James Ramsdeni sõnul on voldiku eesmärgiks tõsta jalgpallituristi teadlikkust, kuidas Eestis viibides käituda. “Mida teadlikum on jalgpalliturist kohalikest oludest Tallinnas, seda rahulikumalt ja mugavamalt möödub oodatud jalgpallilahing kõikidele linnaelanikele ja külalistele. Oluline on, et selline info jõuaks jalgpallifännini kohe pärast Eestisse jõudmist — seepärast teemegi koostööd lennujaamaga, kuna enamik fänne jõuab Tallinna lennukitega,” sõnas Ramsden.

James Ramsden ja Jason Barry jagavad taskuformaadis teabematerjali täna ja homme Tallinna lennujaama saabuvate reiside pagasi ootesaalis eraldi infolauas ning vastavad ka suuliselt kõikide huviliste küsimustele.

Programmi “Vastutustundlik turism” toetavad Suurbritannia saatkond Eestis, Tallinna ettevõtlusameti turismiosakond, VisitEstonia, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit ja Politseiamet.

Tallinna lennujaamast on hetkel regulaarne lennuühendus 25 Euroopa linnaga ja kahe Eesti saarega ning nimetatud sihtpunkte teenindab 15 lennufirmat. 2006. aastal oli suurim vedaja Estonian Air, järgnesid Aero Airlines, Easyjet, CSA Czech Airlines, Lufthansa ja teised lennufirmad. Populaarseimad sihtkohad olid Helsingi, London, Stockholm, Kopenhaagen ning Frankfurt.