Lember kinnitas, et pärast õnnetust on loomulik, et vaadatakse üle mängumaa ohutusreeglid, kuid esialgse hinnangu kohaselt tegutsesid instruktorid adekvaatselt ja kiiresti. Tema sõnul tuli kiirabi kohale 20 minutiga.

"Sellises olukorras jääb sõnadest väheks. Kogu meie meeskond on sügavas leinas ning oma mõtetes lapse lähedastega. Kogu Vudila meeskonnal on kirjeldamatult kahju, et meid külastanud lapsega juhtus õnnetus. Praeguseks ei ole veel selge, kas tegemist oli terviserikkega või juhtus õnnetus mingitel teistel asjaoludel," ütles Kajar Lember Delfile.

Tema sõnul on 9. juulil juhtunud õnnetuse ajal liumäel ja basseini juures viibinud ning lapsele esmaabi andnud kaks instruktorit ja teised töötajad oma seletused kirja pannud ning on loomulik, et pärast sellist õnnetust vaadatakse veelkord üle ka mängumaa ohutusreeglid.

"Esialgse hinnangu kohaselt tegutsesid instruktorid vastavalt olukorrale adekvaatselt ja reageerisid koheselt, kuid see ei hoidnud ära traagilist sündmust. Operatiivselt kutsus Vudila töötaja välja ka kiirabi ja andis telefoni üle esmaabi andvale instruktorile, keda häirekeskus veel lisaks juhendas kiirabi kohalejõudmiseni, milleks kulus ca 20 minutit," kirjeldas Lember sündmusi.

"Esialgne info kiirabist viitas võimalikule terviserikkele, kuid täpsem info meil puudub. Esmaabi andnud instruktori sõnul lapsel väliseid vigastusi ei täheldatud. Laps lasi alla Vudila veepargi teisest liumäest, mitte liutorust nagu Delfis varem kirjutati," täpsustas juhatuse liige, kelle sõnul on täna Vudila seitsme tegevusaasta kõige traagilisem päev.

Kajar Lember kommenteerib ohutusabinõusid Vudilas:

"Vudila jaoks on meie külastajate turvalisus esmatähtis, kuna Vudilat on külastanud igal suvehooajal üle 20 000 inimese. Oleme aastate jooksul atraktsioonide ohutusele ja järelevalvele palju tähelepanu pööranud ning kõik meie instruktorid ja klienditeenindajad on läbinud nii ohutusalase juhendamise kui ka põhjaliku esmaabi väljaõppe. Mõnikord kõigist nendest ennetavatest tegevustest ja kehtestatud reeglitest kahjuks ikkagi ei piisa.

Kõik instruktorid ja klienditeenindajad on läbinud ka vastavad koolitused. Rõhuasetus on eelneval juhendamisel ja liumäel on alati vähemalt 2 instruktorit, kellest üks reguleerib üleval järjekorda ja juhendab ning teine jälgib all basseinides toimuvat. Vudilas on üks liumägi lastele alates 4. eluaastast ja kaks liumäge ning liutoru on mõeldud lastele alates 7. eluaastast.

Järelevalvet teostab Tehnilise Järelevalve Amet ja viimati oli meil infovahetus atraktsioonide teemal 2015. a mais. Tehnilise Järevalve Ametil meie atraktsioonide ohutuse kohta märkusi ei olnud.

Jaga
Kommentaarid