“Ma arvan, et siin taga tuleb näha paljuski seda elevust ja tähelepanu, mida Obama on tekitanud maailmas pärast valimisvõitu,” rääkis Vseviov Kuku raadiole.

“Nobeli preemia komitee pidas vajalikuks Obamat tunnustada selle eest, et paljudele olulistele julgeolekuprobleemidele on ta läbi oma tugeva populaarsuse tõmmanud tähelepanu.” Selliste oluliste teemadena on komitee nimetanud kliimamuutusi, tuumavaba maailma ja Lähis-Ida rahuprotsessi.

Vseviovi sõnul on preemia näol mingil määral tegemist juba saavutatu eest tänu avaldamisega. Ta lisas, et samas on preemia ka teatav Nobeli komitee poolne innustus ja toetus Obama poliitikale, et ta jätkaks neid tegevusi, mida tänaseks on välja kuulutanud või alustanud.

Vseviov ütles, et Nobeli komitee kinnitusel sai Obama preemia ka selle eest, et on loonud uue õhkkonna rahvusvahelistes suhetes. Vseviov ütles, et paljude arvates on Obama oma üheksakuulise ametiajaga selle saavutanud, ehkki uus õhkkond pole veel andnud käegakatsutavaid tulemusi näiteks tuumavaba maailma programmis.

Vseviov lisas, et pole Obama ju esimene USA president, kes preemia oma ametisoleku aja jooksul sai, küll aga on selle kõige varem saanud. “Obama väljaütlemised on mõjutanud vähemalt
Nobeli preemia komiteed piisavalt, et nad tegid sellise kogu maailma üllatanud otsuse,” väitis Vseviov lisades, et Obama nimega Nobeli rahupreemia kategoorias isegi ei spekuleeritud. “Ma usun, et see tuli üllatusena ka president Obamale endale,” kinnitas Vseviov.