„Andres Jaadla ei ole linnapeana teinud mitte midagi Rakvere elanike jaoks, vaid lähtub oma tegevuses ainult Reformierakonna parteipoliitilistest huvidest. Praegu, sügava majanduskriisi ajal vajavad inimesed kohalikelt omavalitsustelt ja riigilt senisest enam abi ja tuge, kuid Rakvere linn paraku seda neile siiani pakkunud ei ole,“ märkis Keskerakonna juhatuse liige Peeter Võsa erakonna pressiesindaja teatel.

„Kohalik omavalitsus ei tohi suhtuda oma elanikesse ja nende probleemidesse ükskõikselt ja üleolevalt, vaid peab kasutama kõiki võimalusi inimeste eluolu parandamiseks. Kuna Ansipi valitsuse jaoks on sotsiaalsfäär olnud kahjuks alati kõrvaline ja tähtsusetu valdkond, siis tuleb valdadel ja linnadel võtta enda kanda ka palju riigi funktsioone,“ selgitas Võsa.

„Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv volikogu esimees Mihkel Juhkami aga huvitub rohkem enda koha säilitamisest, kui volikogu töö korraldamisest ja seab oma saamahimu kõrgemale linnakodanike heaolust. Sarnaselt Jaadla poolt juhitavale Rakvere linnavalitsusele, pole ka volikogu esimees Juhkami välja pakkunud mitte ühtegi plaani uute töökohtade loomiseks ja praeguste säilitamiseks või välja töötanud abimeetmeid linnainimeste aitamiseks majanduskriisi tingimustes,“ lisas Võsa. „Juhkami on volikogu esimehena liiga mugav ja üleolev ning arvab, et ei pea oma kõrge koha õigustamiseks mitte midagi tegema.“

„Kuna olen ka ise Virumaalt pärit, siis läheb Rakvere inimeste heaolu mulle eriti korda ja olen veendunud, et rakverelased väärivad paremaid linnajuhte. Just praeguse Rakvere poliitilise kliki kukutamiseks ma linnapeaks kandideeringi,“ lõpetas Võsa.