Purjutamisteemalised kuulujutud läksid lahti pärast Võru haigla heaks korraldatud heategevusüritust. Linnavalitsus tahab ka seda, et uuritaks, kas ja kuidas on Võru linnapea jälgimisse kaasatud politsei, ütles Delfile Võru linnavalitsuse avalike suhete juht Keiu Ruus. Nimelt on endine isamaaliitlik abilinnapea Pille Tali ajakirjandusele tunnistanud, et opositsioon hoiab Eenmaal silma peal ning et sellesse on kaasatud ka politsei.

Eenmaa ise arvas asja taga olevat just Isamaaliidu ja Rahvaliidu opositsioonipoliitikud. Viimase kuue kuu jooksul on volikogu opositsioonpoliitikud linnavalitsuse tegevuse suhtes politseile mitu avaldust kirjutanud ja politsei on ka kriminaalasju algatanud.

Võru linnavalitsus ja -volikogu enamus on tõsiselt häiritud alusetust laimust, millega püütakse kahjustada nii linnapea kui kogu linnavalitsuse mainet, vahendab Ruus. „Selle tulemusena takistatakse teadlikult Võru linna juhtimist ning Võru Linnavalitsus peab õigeks pöörduda õiguskaitseorganite poole. Nn laimukampaania linnapea isiku suhtes on ületanud igasuguse eetilisuse piiri.”