Kõva sõnul juhtus õnnetus siis, kui ta läks võpsikusse kaigast otsima. “Tundsin vaid, et sutsakas käis,” ütles ta Sakalale.

Hammustusest jäi kaks täpikest ja natukese aja pärast paistetas koht üles. “Sinna tuli kanamunasuurune punn,” kirjeldas Kõva. Teisipäeval oli jalal näha vaid 15-sentimeetrise läbimõõduga sinine laik. Perearsti juurde mees ei läinudki.

Kahe aasta eest sai Alar Kõva salvata kodukülas Riumas. Tookord sai ta arstilt süsti.

2006. aastal sai mürkmaolt salvata teinegi sama küla mees. Pärast uinakut murul leidis ta, et jalg on paistes ja valus. Paari päeva pärast läks mees perearsti juurde ja too tegi kindlaks, et tegemist on rästikuhammustusega.

Samal aastal naksas rästik käest Valmast pärit marjulist, kes Vahvaõue talu lähedal raielangil pohli korjas. Naine põdes salvamise tohtri poole pöördumata läbi.

Meedikud soovitavad rästikuhammustusega siiski viivitamatult arsti juurde minna. Salvamine pole küll surmav, kuid võib põhjustada tõsiseid tervisehäireid. Ohtlik on hammustus pea piirkonnas ja veresoonde sattudes, samuti võib see halvasti lõppeda väikelastele.