Vormsi vallavanem Urmas Pau peab nõukogude ajal saarele rajatud lennuvälja taasavamist järjekordseks oluliseks hetkeks Vormsi ajaloos. „Kui varem pääses õhu kaudu saarele vaid helikopteriga, siis nüüd oleme avatud ka väikelennukitele, hobilenduritele,“ lausus Pau. „Lennuväli asub logistiliselt väga heas kohas - saare keskuses - lausa raja kõrval on meie kõrts ja mõnesaja sammu kaugusel vallamaja, pood, peoplats, rahvamaja ning kirik“

Lennuvälja vallalt rentiva ja opereeriva MTÜ Vormsi Aero Klubi esindaja Aleksander Russakov põhjendab lennuvälja avamist vajadusega elavdada saareelu ja tekitada saarele veel üks transpordiliik, millest võiks olla abi ka raskete jääolude puhul. Lisaks sellele on klubil plaanis hakata arendama ka väikelennukite hooldamise ja remondi ning hooajavälise hoiustamise teenuseid.

4. juunil tehti Vormsi lennuväljale üle hulga aja esimene proovimaandumine, mis kulges edukalt. Lennuameti lennuväljade vaneminspektori Aleksander Dintsenko kinnitusel on Vormsi lennuväli tugeva põhjakattega ning ainus koht saarel, kuhu saab pikka maandumisrada rajada. Lennujaam avatakse ametlikult suvel, kui lennuametilt saadakse vajalikud kinnitused.