Valitsuskoalitsiooni kuuluvate paremparteide toetus on viimastel aastatel langenud. Kas see võiks anda uuele erakonnale teatud mänguruumi, sest ka uut erakonda on maailmavaatelisel skaalal paigutatud tsentrist pigem paremale?

Voog nentis, et valitsuskoalitsiooni kuuluvate erakondade toetus langes tõesti 2012. aastal, eelmise aasta jooksul on nende summaarne toetus olnud üsnagi stabiilne. "See ei välista, et valitsuskoalitsiooni kuuluvate erakondade toetus võiks sel aastal jällegi tõusma hakata, loomulikult seda vaid juhul, kui suudetakse vältida suuremaid skandaale ja sisetülisid," kommenteeris Voog.

Kas vasakpoolsete erakondade toetuse tõus võiks aga vastupidi tähendada vasakpoolse maailmavaate populaarsuse kasvu, mis ei jäta uuele paremparteile erilist ruumi?

Enamus Eesti valijaid määratleb end Voogi sõnul vasak-parem skaalal kusagile keskele. Enamike valijate jaoks ei ole peamiseks erakondade vahel valiku tegemise kriteeriumiks mitte teoreetiline maalimavaade, vaid erakonna ja selle liidrite üldine usaldusväärsus.