Noortekambad kogunevad Lasnamäel sellepärast, et neil ei ole õhtuti midagi targemat teha, ütles Voog kolmapäeval ajakirjanikele.

Voogi sõnul piisab noorte seiklusjanu rahuldamiseks vähesest, näiteks rulasõidurambist.

“Tihti ei piisa noortele õhtu sisustamiseks korvpallimängust, nad tahavad midagi ohtlikumat,” lausus Voog.

Teisipäeva õhtul kohtusid Tallinna noorsootöötajad Lasnamäe eesti ja vene noortega ning jagasid neile küsitluslehed, et saada teada nende arvamust vaba aja sisustamise võimaluste kohta. Küsitluse tulemused selguvad 5. detsembriks.

“Noorte vaba aja sisustamist tuleb planeerida koos noorte endaga, kuna ainult nii annab see tulemuse. Kui kõrged linnaisad otsustavad, et noored peaksid oma vaba aega mingi konkreetse tegevusega sisustama, ei pruugi nad seda tahta. Meil on olemas mõned hoiatavad eeskujud, kus linn on avanud pidulikult mõne järjekordse noorte vaba aja sisustamise koha, kuid seal ei käi kedagi,” lausus Voog.

Tallinna volikogu esimehe sõnul on noortekampade kogunemine paratamatus, ükskõik kui palju noorsooametnikud neid suunavad.

“Noortekambad on kogunenud enne, kogunevad praegu ja jäävad kogunema ka edaspidi. Iseenesest ei ole selles midagi halba, kuni nad ei tee midagi kriminaalset,” lausus Voog.

Tallinna politseil õnnestus selgitada välja kaks noormeest, kes korraldasid Lasnamäel ajakirjanduses laia kõlapinna leidnud noortekogunemisi.

Tallinna politseijuhi Jüri Kasesalu sõnul organiseerisid oktoobris Lasnamäe tänavatel noorte kokkusaamisi 14-aastane ja 17-aastane noormees, kes ise kogunemistest ega nendega kaasnenud seaduserikkumistest osa ei võtnud.

“Noorem poiss ei ole arvel üheski koolis. Vanem on küll kooliõpilane, kuid käib tundides harva ning on politseis arvel narkootikumide tarvitajana,” ütles Kasesalu teisipäeval ajakirjanikele.

Tema sõnul on Tallinna politsei algatanud Lasnamäel oktoobris aset leidnud noortekogunemiste tõttu kolm kriminaalasja, millest üks käsitleb SL Õhtulehe ajakirjanike ründamist 15. oktoobril, teine samal päeval Kosel toimunud noorte kokkupõrget ning kolmas Kuristiku gümnaasiumi akende purustamist.