Keskerakonna peasekretäri Küllo Arjaka sõnul langetas erakonna juhatus Sepa, Starostini ja Vassiljeva vastuvõtmise kohta otsuse teisipäeva õhtul. Kokku võeti Keskerakonda teisipäeval 61 uut liiget, ütles Arjakas ETAle.

Starostin on ETAle öelnud, et jätkab volikogus hääletamist sarnaselt Keskfraktsioonile. Vastavalt kodukorrale Starostin teise fraktsiooni üle minna ei saa ning jätkab seepärast sõltumatuna.

Starostin on öelnud, et eelistab volikogus koostööd Reformierakonnaga Isamaaliidule. “Minu jaoks Reform oleks tunduvalt sümpaatsem partner,” rääkis Starostin. “Mulle tundub et Reformierakonna poliitilised positsioonid on mulle lähedasemad kui Isamaaliidu omad.”

Koonderakonna eksliige ja endine Tallinna Kesklinna vanem Elmar Sepp on ETAle öelnud, et ta hakkab volikogus hääletama sarnaselt Keskfraktsioonile.

Rahva Usaldusse kuuluv Tatjana Vassiljeva töötab AS Lasnamäe Tervisekeskuses arstina ja on Eesti Gastroenteroloogia Seltsi liige.

Keskerakonnal on nüüd Tallinna linnavolikogus 64st kohast 24. Häälte arvu poolest järgnevad Keskerakonnale Isamaaliit 13, Reformierakonda 10 ja Rahva Valik kuue kohaga. Mõõdukatel on volikogus neli ning nii Koonderakonnal kui ka Eesti Demokraatlikul Parteil üks esindaja.

Fraktsioonis Rahva Usaldus on liikmed jagunenud kahte leeri. Ühte kuuluvad Vene Balti Erakonna Eestis juhatuse liikmed Sergei Ivanov ja Svetlana Melehhova ning teise ärimehed Gennadi Ever ja Leonid Tsingisser. Rahva Usalduse fraktsioonis on volikokku naasnud Jevgeni Kogan.

Keskerakonna juhatus võttis 61 uue liikme seas erakonda ka Narva haigla peaarsti ja volikogu liikme Olev Sillandi.

Keskerakonna juhatus võttis Sillandi erakonna liikmeks teisipäeva õhtul, ütles ETAle erakonna peasekretär Küllo Arjakas.