“Ma saan aru, et see polnud ilus tegu, aga ilma katuse vahetamiseta oleks maja kokku kukkunud,” ütles Abja haigla juhataja Sepp ajalehele Sakala.

Kolme korteriga erastatud maja sai valla rahaga katuse juba suvel, kuid eelarvest andis volikogu selleks raha alles eelmisel reedel. Peale Sepa pere elab Kirsi tänav 2 majas ka pensionär ja üks noor pere. Vallale ei kuulu hoonest midagi.

Sepp ütles ajalehele, et kui tegemist oleks olnud tavalise, sirge katusega majaga, suutnuks elanikud katuse võib-olla ise ära vahetada. Kuna katus on sopiline ja lasi läbi juba ammu enne korterite erastamist, käis see töö elanikele üle jõu.

“Kõigis tubades lasi lagi läbi ja seinad olid täiesti mädad,” nentis ülakorrusel elav Sepp.

Tema kinnitusel tasuvad elanikud vallale kahe aasta jooksul 20 protsenti katuse maksumusest, ent seda, kui suur summa see on või kui palju katus kokku maksma läks, ei osanud ta Sakalale öelda.

Abja valla eelarves oli elamumajandusele ette nähtud 20 000 krooni, kuid reedesel volikogu istungil tõsteti seda summat 213 000 kroonini ehk üle kümne korra.

Rahvaliitlasest vallavanema Peeter Lääne sõnul tehti töö ära enne eelarve muutmist, sest oli teada, et riik annab lisaeelarvest raha juurde.

Peale Sepa elukoha sai Lääne kinnitusel selle raha eest uue katuse üks Kamaral asuv paneelelamu.

Vallavanem ei osanud öelda, kui suur summa 213 000-kroonisest projektist “Katus” kulus Sepa majale, kuid materjali maksumus oli tema teada 80 000 krooni. Osa töörahast maksid majaelanikud Lääne sõnul ise.

“Oli ette näha, et sellest võib tulla probleem, aga küsimus polnud üldse volikogu liikmes, vaid omapärases majas, mis muidu oleks tõesti kokku kukkunud,” rõhutas ta.

Sepa sõnul oli ta katusevahetuse vajalikkusest rääkinud ka eelmistele omavalitsusjuhtidele, kuid raha leiti alles nüüd.

Vallavanema hinnangul on tegu õigluse jaluleseadmisega, sest osa inimestest sai erastada korteri korras majas, osa aga mitte. Eetilist probleemi ta volikogu liikme majale valla rahaga katuse panemises ei näinud, kirjutas Sakala.

Sepp kandideerib pühapäeval Rahvaliidu nimekirjas, mille esinumber on Lääne. Majale raha andnud volikogu istungil Sepp ei osalenud.