Otsuse poolt hääletas 35 volikogu liiget, vastu ei olnud keegi ja erapooletuks jäi seitse saadikut.

Volikogu vabastas Ninnase ametist ja kinnitas Aaviksoo ametisse alates reedest. Aaviksoo on BNS-ile öelnud, et kavatseb alustada abilinnapea töökohustuste täitmist kohe reedest.

Ninnas saab ametist lahkudes volikogu otsusega hüvitist kasutamata jäänud 24 puhkusepäeva eest. Abilinnapea palk on 25 000 krooni.

Volikogu tegi Ninnasele kohustuseks anda asjaajamine ja tööülesannete tõttu talle usaldatud vara Aaviksoole üle hiljemalt 5. märtsiks.

Ninnas taastab pärast abilinnapea kohalt lahkumist oma volitused Tallinna linnavolikogu saadikuna. Ninnase saamisel volikogu liikmeks peab lahkuma tema asendusliige Svetlana Melehhova. Ninnas lubas pärast linnavalitsusest lahkumist keskenduda tegevusele Eesti Laevaomanike Liidu presidendina.

Reformierakond teatas Ninnase lahkumisest ja Aaviksoo saamisest abilinnapeaks eelmise nädala esmaspäeval. Reformierakonna juhatus kinnitas Aaviksoo erakonna liikmeks samal päeval.

Aaviksoo sõnul sai ta ettepaneku abilinnapea kohale asumiseks juba jõulude ajal, kuid võttis siis endale mõtlemisaega.

Tallinna abilinnapeana peab ta kõige olulisemaks selgete reeglite kehtestamist selle kohta, et kuidas, kuhu ja millises mahus tuleb ehitada. Selleks tuleb kehtestada ehitusmäärused ja kõrghoonete teemaplaneeringud. Samuti peab Aaviksoo oluliseks turvalisuse arvestamist planeeringute koostamisel.

1956. aastal sündinud Peep Aaviksoo on lõpetanud Tartu ülikooli, Eesti kõrgema kommertskooli ja Ameerika Ühendriikides San Franciscos asuva Mc Laren Business School University. Ta on olnud Eesti Loto arendusdirektor, AS-i Norma juhatuse esimees ja AS-i EMT juhatuse esimees.