Endine suusaäss ning suuärimees Rein Kilgi eksväimees Kokk selgitas Delfile, et Zelluloosi Kinnisvara OÜ, kus Kokk on juhatuse liikmeks, on võlausaldajaks nii Total Inkasso OÜ, Kraft Mööbel OÜ kui Enn Sagari pankrotimenetlustes.

Koka sõnul omandas nimelt Zelluloosi Kinnisvara OÜ AS-lt Swedbank laenulepingust tuleneva nõude Total Inkasso OÜ vastu. Seega oli pank andnud pankrotivõlgnikule laenu, mida tagasi ei makstud ning Zelluloosi Kinnisvara OÜ ostis selle nõude ära. Nõuet tagasid nii Zelluloosi kvartalis Total Inkasso OÜ-le kuulunud kinnistu, Kraft Mööbel OÜ garantii kui ka Enn Sagari isiklik tagatis. Pankrotipessa esitatud nõude suuruseks on Koka väitel 2,8 miljonit eurot.

Mis puudutab aga pankrotimenetlust, siis selles on võlgnik ehk Total Inkasso OÜ juht Radvilavicius oluliselt raskendanud menetluse läbiviimist. Näiteks on mees alustanud erinevaid menetlusi, üritanud takistada vara enampakkumist ning suur osa menetlustes nõudeid esitanud võlausaldajatest on Zelluloosi Kinnisvara OÜ arvates võlgniku juhatuse liikme sõbrad-tuttavad, kelle nõuded suure tõenäosusega tegelikkuses ei eksisteeri.

"Seetõttu oli Zelluloosi Kinnisvara OÜ-l kahtlus võltsitud dokumentide esitamise kohta pankrotimenetlustes ja selles on esitatud ka kuriteoteade, mille alusel on alustatud kriminaalmenetlust. Minule teadaolevalt on pooleli kohtueelne menetlus," ütles Kokk Delfile.

Eriti huvitav detail juhtumi juures on aga näiteks väide, et vahetult enne Total Inkasso pankrotti on firma võõrandanud ka ühingu vara, sh kolm sõiduautot, mille tegelikku kasutamist jätkati kuni päevani, mil kohtutäitur teatas autode arestimisest.

"Menetluse kestel võõrandati need veelkord edasi, kuid kohus võitis tehingud tagasi ja mõistis sõidukid pankrotipessa tagasi. Kahte nendest sõiduautodest ei ole siiski tagastatud senini ning nende asukoht ei ole teada. Ka on kassast puudu sularaha," rääkis Kokk.

On see kokkusattumus või mitte, aga Õhtuleht kirjutas hiljuti, et Radvilavicus sõidab esindusklassi Lexusega, elab Viimsi häärberis ning kaks kopsakat kodulaenu jõuavad iga kuu panka justkui võluväel. Ta ise ütles selle kohta vaid nii palju: "Mul ei ole raha, vanad varud, sõbrad ja lähedased aitavad."

Praegu Tartu volikogus ametis olev Kaspar Kokk lisas, et isiklikult ei ole ta Vladas Radvilavicusega mitte kunagi kohtunud, seega mitte mingisugust läbisaamist, ei head ega halba, meeste vahel ei eksisteeri.

Harju maakohtus arutatakse järgmisel nädalal inkassofirma Total Inkasso OÜ pankrotti. Nimetatud firma juhatuse ainuke liige on reformierakondlane ja seriaali "Pilvede all" näitleja Vladas Radvilavicius, kes asutas kunagi selle võlgade sissenõudmisega tegutseva firma koos allilmaliidri Kalev Kurega. Pankrotihalduri väitel on firma vastu nõudeid esitatud ligi kaheksa miljoni euro eest.

Radvilavicius ütles Delfile peale kriminaalmenetlust puudutava uudise ilmumist, et tema teada ei ole ta üheski kriminaalasjas menetlusalune isik ning tegemist on ühe tavalise ärivaidlusega, mis on kahjuks läinud inetuks ning mida üritatakse mõjutada kõiki vahendeid kasutades.

"Olen olnud tükk aega avaliku elu tegelane, seetõttu ei ole vast juhuslik, et ligi kuu enne valimisi hakatakse „sokutama“ erinevaid moonutatud infokilde minu kohta. Ma käsitlen seda, kui tavalist poriloopimist," ütles Radvilavicius.