"Ma pole küll kindel, kui usun, et meeskonna surm olnus väga tõenäoline, kui see lugu poleks saanud avalikkuse tähelepanu. Selle loo sügamate tagamaade kohta ei saa ma midagi öelda. Kaevama ma ei hakka, seda enam, et olen kindel, et see on kasutu. On selge, et meresõiduohutus Euroopa vetes ei ole löögi all - see pole algav tendents vaid ühekordne juhtum. Peale selle, ma pean lõppude-lõpuks oma nahale mõtlema. Mõistke seda, kuidas soovite," kirjutas Voitenko oma protaalis Morskoi Bjulleten Sovfracht.

Varem ütles Voitenko Independenti ja Associated Pressi teatel, et pärast Arctic Sea meeskonnaliikmetega rääkimist on ta rohkem segaduses kui kunagi varem.

Tema sõnul maksis sellisel tasemel läbi viidud operatsioon tunduvalt rohkem kui laev koos oma lastiga. Kaaperdamine aga ületas kaugelt tavaliste piraatide võimalused.

"Kas kujutate ette, kuidas kaaperdatakse kõigi tänapäevaste suhtlus- ja hädaabivahenditega laev. Laev lihtsalt kaob piuksugi tegemata? Mina ei kujuta."

Samuti vihjas Voitenko, et tegu oli ettevõtmisega riiklikul tasandil, et laev kandis salajast lasti, millesse olid segatud ka Venemaa huvid.

Teine analüütik, Julia Latõnina, avaldas samuti kahtlust, et laeva last oli salajane, ning ta ütles end kahtlustavat tuumamaterjalide vedu Arctic Sea pardal.