Kokkuleppe kohaselt saab Reformierakond riigikogus kultuuri-, majandus-, põhiseadus-, riigikaitse- ning Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe ning IRL keskkonna-, rahandus-, sotsiaal-, välis- ja õiguskomisjoni juhi koha, teatas BNS.

Reformierakonna juhatuse hinnangul võiks majanduskomisjoni juhtima hakata Kaja Kallas, põhiseaduskomisjoni Rait Maruste, kultuurikomisjoni Urmas Klaas, kaitsekomisjoni Mati Raidma ning Euroopa Liidu asjade komisjoni Taavi Rõivas. IRL-i eestseisus komisjonijuhtide kandidaate kolmapäeval ei arutanud, leides, et seda peab tegema erakonna riigikogu fraktsioon.

Reformierakond esitas samas kandidaadi ka riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni juhiks, kelleks peaks saama seni erakonna riigikogu fraktsiooni juhtinud Peep Aru. Sama koht kuulus Reformierakonnale ka riigikogu senises koosseisus, kus erikomisjoni juhtis uuest parlamendist välja jäänud Jaanus Rahumägi.

Reformierakondlastest juhtis riigikogu lahkuvas koosseisus majanduskomisjoni Urmas Klaas, põhiseaduskomisjoni Väino Linde, rahanduskomisjoni Taavi Rõivas ja kaitsekomisjoni Mati Raidma, IRL-i saadikutest aga Euroopa Liidu asjade komisjoni Marko Mihkelson, sotsiaalkomisjoni Urmas Reinsalu ning õiguskomisjoni Ken-Marti Vaher.

Aastatel 2007-2009 Reformierakonna ja IRL-iga koos koalitsiooni kuulunud sotsiaaldemokraatidest jäi kultuurikomisjoni etteotsa Peeter Kreitzberg, maaelukomisjoni juhiks Kalev Kotkas ja väliskomisjoni esimeheks Sven Mikser. Eestimaa Rohelistele jäi alalistest komisjonidest keskkonnakomisjon, mida juhtis Mart Jüssi.

Erikomisjonidest oli lahkuvas koosseisus peale niinimetatud kapo-komisjoni ametis ka korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon, mida juhtis endine rahvaliitlane ja praegune sotsiaaldemokraat Jaanus Marrandi, ning riigieelarve kontrolli erikomisjon, mille juht oli keskerakondlane Toomas Varek.