Teiste seas on
oma allkirja andnud riigikogu liikmed Eiki Nestor, Indrek Saar, Jüri Tamm, Mark Soosaar ja Maret Merisaar ning ka parlamendi kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg

Allakirjutanu seas on näiteks TÜ professor Jüri Talvet, kunstnik Aili Vint, kunstiakadeemia professor Anu Juurak ja prorektor Andres Tali, arhitekt Emil Urbel, helilooja Helena Tulve, kirjanik Jaan Kaplinski, Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse direktor Johannes Saar, Soome Instituudi kultuurisekretär Maimu Berg, EKA professor ja režissöör Priit Pärn, Tallinna ülikooli rektor Rein Raud ning kirjanik Tõnu Õnnepalu.

“Meie, allakirjutanud, ei ole nõus Vabadussõja võidusamba püstitamisega Vabaduse väljakule 2007. aastal valitud konkursi kavandi järgi, mis kujutab endast klaasist obeliski Vabadussõja ristiga,” seisab üleskutses.

Pöördumisega liitunute hinnangul on Vabadussõja võidusamba kavand ebaprofessionaalne ja ebaõnnestunud ning nad nõuavad uue konkursi korraldamist.

Valitsuse hinnangul ollakse protestiga hilinenud ning sammas valmib ettenähtud tähtajaks.

Neljapäeval kirjutasid kaitseminister Jaak Aaviksoo ja Tšehhi firma Sans Souci direktor Martin Chab alla lepingule, mille kohaselt kujuneb Vabadussõja võidusamba maksumuseks 63 miljonit krooni.