Mittetulundusühingu Russki Dom − Estonia eestvedaja Jevgeni Tomberg ütles Vene Delfile, et Tallinna linnavalitsuse ja metropoliit Korneliuse kutsel saabub üritusele Venemaalt Andrei Pervozvannõi fondi delegatsioon, kuhu kuulub kokku 13 inimest.

Delegatsiooni liikmete seas on fondi nõukogu esimees Vladimir Jakunin, Andrei Pervozvannõi fondi ja rahvusliku uhkuse keskuse president Sergei Štšeblõgin, fondi esimene asepresident Mihhail Jakušev, Milleniumi panga juhatuse esimees Mihhail Baidakov, Moskva Tšaikovski-nimelise riikliku konservatooriumi rektor Aleksandr Sokolov ning mitmeid teisi ametikandjaid.

Jakunin on teadupärast seotud nn idarahaskandaaliga, mis puhkes mullu detsembris Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ümber. Pealinna meer küsis Jakuninilt toetust Lasnamäe kiriku ehitamiseks ja sai 1,5 miljonit eurot. Samas on kaitsepolitsei väitnud, et Savisaar palus Jakuninilt kolme miljonit eurot ka oma erakonna toetuseks ning Vene raudteejuht oligi nõus 1,5 miljonit leidma, kuid kapo sekkumise tõttu seda raha üle ei antud.