Toomas Vitsut ütles, et laste vajadusi on Tallinnas väga oluliseks peetud. "Ainuüksi lasteaedadele oleme Tallinna aasta-eelarvetest eraldanud vähemalt kümnendiku," kinnitas Vitsut linnavolikogu vahendusel.

Vitsuti sõnul küündisid lasteaedade tegevuskulud ja investeeringud 2007. ja 2008. aastal miljardi krooni ehk 64 miljoni euro lähedale, mis oli linna eelarvest ligi 12 protsenti. Nüüd on linn aga kulutusi, ennekõike investeeringuid, vähendanud, kuna riigilt omavalitsustele antava raha hulk on märgatavalt väiksem.

Hädavajalikud remondi- ja hooldustööd on Vitsuti kinnitusel ära tehtud ning mees kinnitab, et lasteaiad saavad korda tehtud. "Sest lapsed on väga olulised," sõnas Vitsut. Tänavu lasteaedadele eraldatav summa on tema sõnul suurem kui eelmisel aastal.

Vitsut laidab lähenemist, mille järgi võetakse ühtedelt raha ära ja antakse teistele. "Kahjuks aga Eestis nii kogu aeg tehakse: küll nõutakse noorte perede toetamist pensionäride arvel, küll ühe ülikooli eelistamist teistele," sõnas Vitsut.

Selline teguviis pole Vitsuti sõnul lahendus ja tema sõnul ei lahenda ka Tallinna televisiooni paar miljonit lasteaedade probleeme. "Selleks on vaja vähemalt poolsada miljonit eurot – see on summa, mille võlgneb Tallinnale riigivõim," leiab Vitsut.